Úticélok


Tippek & toplisták

Időeltolódás

Tipp - És ott mennyi az idő? A zónaidők egész óránként ugranak, ritkábban fél óránként, két esetben pedig negyed óra az eltérés. Mutatjuk...


Tippek & toplisták

Tíz okos érv, miért utazz vonattal

Tipp - Nem is gondolnád, vagy már elfelejtetted, mennyivel vonzóbb és olcsóbb lehet egy út vonattal megtéve. Hogy miért?


Tippek & toplisták

A világ legjobb természetes úszómedencéi

Top - A legrafináltabb építész és a leggazdagabb befektető sem tud olyan fantasztikus uszodákat, fürdőket alkotni, mint a természet. Lássuk a legcsodálatosabbakat.


Tippek & toplisták

Trükkös taxik

Tipp - Íme, a leggyakoribb taxis trükkök és a módszerek, de azt is elmondjuk, hogyan kerülheted ki a csapdákat.


Tippek & toplisták

Szélhámosok... turistákra hangolva

Tipp - Minden turistára csalók csapata leselkedik a világ minden táján. De senkinek sem kötelező csapdájukba esni. Az alapszabály: ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az bizony túl szép, de korántsem igaz… Íme a leggyakoribb trükkök és szélhámosságok.


Tippek & toplisták

Szállodai biztonság

Tipp - Végre megérkeztél, hulla fáradtan becsekkolsz, majd a szobába érve azonnal ledőlsz az ágyra. Tán még azt sem tudod, pontosan hányadik emeleten vagy... Tippjeink segítenek, hogy előre felkészülhess, mire is kell - fáradtan is - figyelned.


Tippek & toplisták

Légikatasztrófa és a túlélés

Tipp - Alapszabály: ha forró a helyzet, cselekedj hideg fejjel! A zűrzavar kiszámíthatatlan. S amikor kialakul, felnőtt és gyerek egyaránt komolyan sérülhet. Alábbiakban megpróbáljuk sorra venni a legfontosabb teendőket, kitérve és megcáfolva a leggyakoribb tévhiteket is.


Tippek & toplisták

Híres filmek színhelyei

Top - Ha járod a világot, akaratlanul is jó vagy híres filmek és sztárok nyomában jársz... Íme egy kis segítség a felidézéshez és azonosításhoz...


Tippek & toplisták

Konnektorok, csatlakozók világszerte

Tipp - Megmutatjuk a világ országaiban milyen fali aljzatokat használnak, és mekkora a hálózati teljesítmény.


Tippek & toplisták

Hogyan védekezz az időeltolódás-szindróma ellen

Tipp - A jetleg, az időzónaátlépés szindrómától szinte mindenki szenved, ki hosszabb, ki rövidebb ideig. Nézzük, mit tehetsz ellene...


Tippek & toplisták

Ha a nő egyedül utazik - biztonsági tippek

Tipp - Hölgyeim... és uraim... a magányos utazóra nem kevés veszély leselkedik. Jobb tudni, még okosabb elejét venni.


Tippek & toplisták

A világ 9 legizgalmasabb földalatti látványossága

Top - A történelem folyamán százával épültek a titokzatos felszín alatti járatok. Tedd hát félre a napszemüvegedet, az a csúnya lyuk az ózon pajzson nem fog a továbbiakban problémát okozni.