Úticélok


Világ & városok

Tashilunpo kolostor

Kína-Tibet - Az első dalai láma építtette, és a panchen lámák – a dalai láma után a legmagasabb rangú méltóság – székhelye volt ez a xigazei kolostor.


Világ & városok

Kailash

Kína-Tibet – A tibeti és hindu hagyományok szerint a 6714 méter magas Kailash a világ szíve. E lenyűgöző kőpiramis mellett fut Ázsia négy legnagyobb folyója, a Gangesz, az Indus, a Sutlej és a Brahmaputra.


Világ & városok

Mount Everest

Kína-Tibet - 8848 méter magasra tör a tibeti nevén Harmadik Istennő, vagyis a Csomolungma.


Világ & városok

Palkhor monostor

Tibet - Gyangze Neve szerint a szerencse és a boldogság monostora. Külsejében tipikus tibeti buddhista monostor, templomok a sztúpában, sztúpák a templomban stílusú építészetével, de egyedülállóan jó állapotban őrződtek meg mind a sztúpák, mind a templomok a 15. századi építésük óta.


Világ & városok

Lhasa

Kína-Tibet - Lhasa két híres zarándokhelye: a Potala palota és a Jokhang kolostor. A palota volt a lámák lakhelye, a kolostor pedig a legszentebb Buddha szobor őrzője, amelyet Sziddhártha herceget áldott meg.


Világ & városok

Kínai tudnivalók

Kína - Az országon belüli utazás szabályait megszegő külföldiek ellen a kínai hatóságok eljárást indítanak, büntetésként letöltendő szabadságvesztés is kiszabható. Egyébként nem vészes, jól fogod érezni magad.


Világ & városok

Pekingi kisokos

Kína - Bár az egyik legdrágább város Kínában, ez nem tartja távol az európai és amerikai turistákat. A közlekedésre sem kell sok pénz kiadni, miként az ételek és italok ára is alacsonyabb a nyugati normákhoz képest, bár a turistákra specializálódott éttermekben kicsit magasabb.


Világ & városok

Kínai Hallstatt

Kína -  Az osztrákok persze megsértődtek, de kínaiak erre is fittyet hánytak, hisz annyira belejöttek már  a  hamisításba, hogy egy város klónozása meg se kottyan nekik. Most éppen a világörökség védelme alatt álló osztrák Hallstatt falut építették ujjá Hongkongtól 160 kilométerre.


Világ & városok

Huashan sziklái

Kína - A legnagyobb próbatétel, amit még az őrült hadi kiképzők is megirigyelnének. Kínában évezredes hagyománya van a Huashan hegy megmászásának – úgy tartják, aki képes rá, legyőzi a félelmeit.


Világ & városok

A lexiaguoi vörös föld

Kína  - Déli, turisták elől eldugott részén vadítóan színes a táj. Ez Lexiaguo (másként Luoxiaguo), avagy mint azt a neve jelenti: a hely, ahol gyönyörű színek vannak.


Világ & városok

Chengdui pandapark

Kína - Állatbarátok imádni fogják, és a többiek is azzá válnak itt – a chengdui pandaközpont egyik része állatkert, a másik kutatóközpont, a harmadik meg élőhely, telis-tele óriáspandákkal.


Világ & városok

Shilin avagy a kőerdő

Kína - Kétórányi autókázásra Kunmingtól lélegzetelállító és hátborzongató táj fogadja a látogatót. Shilinnek, vagyis kőerdőnek nevezték el a várost, amelyet az egyedülálló természeti képződmény köré építettek