Úticélok


Világ & városok

Tianmen Nemzeti Park

Kína - Lenyűgöző kilátás, szédítően függőleges sziklafalak, elképesztő üvegpadlós sziklasétány, és a világ leghosszabb felvonója. Ez vár rád a nemzeti parkban. Meg 99 hajtűkanyar.


Világ & városok

Guilin

Kína - Akár egy képeslapsorozat, minden szegletében: a Li folyó, az Elefánttorony-hegy és a Nádfuvola cseppkőbarlang a leghíresebb.


Világ & városok

Xian

Kína - Xian környékének két nevezetessége a Huaqing hőforrások és az első kínai császárt halála után is védeni hivatott anyaghadsereg.


Világ & városok

Shanghai

Kína - Shanghai, az egykori alacsony építésű város most az égbe tör modern épületeivel. Szinte ellepik a betelepülők és a turisták…


Világ & városok

Hongkong

Kína - Hongkong egykor az olcsóság és a silány áruk szimbóluma volt, ma már drága és kifinomult.  Ha csak nézelődsz és fényképezel – van mit bőven –, s így éled át a város nyüzsgését, olcsón megúszod.


Világ & városok

Nagy Fal

Kína - 11 évszázadba telt, mire megépítették, és olyan hosszú, ha szakadozottan is, mint a New York és Los Angeles közötti távolság.


Világ & városok

Peking

Peking - A kínai főváros csupa hang, szag és íz, ám a szmog miatt kevésbé színes. Az utazók örök kedvence a Tiltott város, a Beihai park, a Nyári palota, és a rossz emlékű Tienanmen tér.


Világ & városok

Kambodzsai tudnivalók

Amennyire gyönyörű, olyannyira körültekintő kell, hogy légy egy kambodzsai utazáskor. De a megannyi figyelmeztetés ne tartson vissza. Évente milliók keresik fel s térnek élményekben  gazdagon haza.


Világ & városok

Ream Nemzeti Park

Kambodzsa - Gyönyörű strandok, korallszigetek, trópusi dzsungelek és mangrove erdők várnak a kalandvágyó felfedezőre és természetszerető turistára.


Világ & városok

Yeak Laom tó

Kambodzsa - Észak-keleti Ratanakiri provinciájának ékszerdoboza. A kristálytiszta, csaknem kerek Yeak Laom tavat buja őserdő öleli körül.


Világ & városok

Phnom Penh-i tudnivalók

Kambodzsa - Phnom Penh drágább, mint a vietnami vagy thaiföldi városok, de az összbenyomás szerint mégis olcsónak tűnik majd. Kambodzsa valutája a Riel - de valamennyi ATM elfogadja az amerikai dollárt, és szinte minden ár ki van írva dollárban is. 


Világ & városok

Angkor Wat

Kambodzsa - Angkor Wat a világ legnagyobb vallásos épületkomplexuma, évente egymillió látogatóval. Hetekbe telne, ha mindent látni akarnál.