Úticélok


Világ & városok

Phnom Penh-i látnivalók

Kambodzsa - Siem Reappel, Angkor Wat kapujával ellentétben, amelyet elözönlenek a turisták, Phnom Penh egy valódi élő város, egymillió lakossal. Túllépve a tragikus múlton a város újraéledt, s a kambodzsaiak mosolyogva és békésen élik mindennapjaikat. Adunk néhány tippet, hogy te is mosolyogva és élményekben gazdagon gondolj vissza a kirándulásra. 


Világ & városok

Tokiói tudnivalók, árak

Japán - Tokió köztudottan a világ egyik legdrágább városa, de nem annyira, mint amennyire hírlik. Viszonylag olcsó szállás egész évben található, kivált, ha előre lefoglalod. És a legtöbb dolog, amit megnéznél, ingyenes. 


Világ & városok

Japán tudnivalók

Japán - Mivel szinte minden tökéletes és szervezett, egyrészt el fogsz ámulni, aztán majd nem győzöl bosszankodni, amikor be is kell tartanod a szabályokat.


Világ & városok

Owakudani fekete tojása

Japán - A legenda úgy szól: ha megeszel egy fekete tojást, hét évvel tovább élsz… 


Világ & városok

Fuji, a szent vulkán

Japán - A szent vulkán Tokiótól 100 kilométerre, délnyugatra szunnyad…, ha nem láttad, nem is jártál Japánban.


Világ & városok

Naganoi hómajmok

Japán - Bár a makákók jól tűrik a hideget, a tél beálltával a Nagano környéki hegyekben élő hómajmok a vidék forróvizű tavai mellett rendezik be szálláshelyüket.


Világ & városok

Mumbai

Mumbai  - avagy régi nevén Bombay teljesen megőrült, így érzed majd, amikor megérkezel a városba, és ez az érzés soha nem is fog elmúlni. Közel húsz millióan lakják, de az infrastruktúrája azért hagy némi kívánnivalót maga után. Mivel a város üzleti központ, elég nehéz mérsékelt árszabású szállodát találni.


Világ & városok

Indiai tudnivalók

India - Világhíres látnivalói és színes-szagos, nyüzsgő világa minden látogatót elbűvöl. S ahogyan szent helyeit és lenyűgöző épületeit a köréjük fűződő legendák, úgy kanyargós utcáit a mosolygós-temperamentumos, alkudozásra mindig kész helybéliek teszik élettel telivé. De vigyázat !


Világ & városok

Hauz Khas

Delhi - Egy 14. századi kis falu Újdelhi központjában: középen egy víztározó, amelyet körbeépítettek mecsettel, medreszével és síremlékekkel.


Világ & városok

Jama Masjid mecset

Delhi - A vörös homokkőből és fehér márványból épült iszlám remekmű Jahan sah (vagyis ’a világ ura’) mogul uralkodó utolsó nagy alkotása.


Világ & városok

Victoria Emlékmű

India - Brit-India egykori fővárosában, Kalkuttában Viktória királynőnek állít emléket India legszebb koloniális építménye.


Világ & városok

Aranytemplom

India - A világ egyik legszebb temploma az amritsari szent tó közepén emelkedő, arannyal borított épület – több látogatóval büszkélkedhet az amritsari Aranytemplom, mint a Taj Mahal!