Úticélok


Világ & városok

Lappföld

Finnország - A legészakibb terület, az ország csaknem egyharmadát teszi ki. Itt a Sarkkörön találkozhatsz a Mikulással, meghódíthatod Kemi hóból-jégből épített várát (februártól áprilisig) és borzonghatsz a sarki fény misztériumától...


Világ & városok

Tampere

Finnország - Minden második helsinkibeli lakos Tamperébe költözne, ha el kellene hagynia fővárost…


Világ & városok

Kakslauttanen

Finnország - Igazi téli csodaország ez az iglu falu. A finnországi Hotel Kakslauttanen lakói egyedülálló panorámában gyönyörködhetnek az üveg jégkunyhójuk kellemesen meleg, és persze pompásan berendezett, rejtekéből.


Világ & városok

Turku és a Muminok

Finnország - A középkorból fennmaradt büszkeség és egy bájos mesevilág jellemzi Turku városát és a közeli, muminok szigetét.


Világ & városok

Finn síparadicsomok

Finnország - Vuokatti az ország közepén, Helsinkitől gépkocsival 6-8 órás utazásra található kedvelt téli-nyári sportközpont.


Világ & városok

Helsinki látnivalók

Helsinki - A Balti-tenger mossa partjait és szigetek ölelik körül, egyedülállóan vonzó és érdekes város. Hatalmas és egészséges séták várnak rád itt, és nem fogsz unatkozni.


Világ & városok

Finnországi tudnivalók

Finnország - Utazásra a nyári hónapok a legkedvezőbbek, sok a napfény és kevés a csapadék, de egy pulóver és esőköpeny azért mindig legyen nálad.


Világ & városok

Finnországi konyha

Finnország - Lazac, rénszarvas- és medvehús, szalámiban vagy parázson sütve... De aki inkább a nemzetközi konyhánál maradna, a gyorséttermek, olasz tésztázók, kínai kifőzdék persze, hogy itt is megtalálhatók. Olykor egészen elegáns köntösben.


Világ & városok

Helsinki vásárlás, üzletek

Helsinki - Finnország nem különösebben olcsó. Emeletes áruházakat és bevásárló centrumokat Helsinkiben is pikk-pakk találsz, garantáltan és klasszikusan egy kaptafára szabva… Itt inkább néhány izgalmasan egyedi üzletet ajánlunk, amelyeket a városlakók maguk is gyakran felkeresnek.


Világ & városok

Helsinki tudnivalók, árak

Helsinki  - Költségkímélő módon kevés múzeum, sok séta és egyszerű étkezés javallott… Mert azért Helsinki sem csak a gazdag turistákra számít. A szállodákban is mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, de soha nem fogod azt érezni, hogy átvágtak vagy kihasználtak. A színvonal is magas. Hét közben sok az üzleti utazó.


Világ & városok

Helsinki éttermek, klubok

Helsinki - A legjobb  éttermekre a  Katajanokka és Kruununhaka kerületben lelsz,  a Hietalahti területén olcsóbb az étkezés, a Kallio negyed  pedig szórakoztató klubjai és az olcsó, etnikai kifőzdék miatt kedvelt.


Tippek & toplisták

Hajójegyek, kompjegyek

Komp - Itt foglalhatsz online kompjegyet,  az árakat  is összehasonlíthatod, s így a legolcsóbb lehetőség közül választhatsz.