Úticélok


Világ & városok

Hauz Khas

Delhi - Egy 14. századi kis falu Újdelhi központjában: középen egy víztározó, amelyet körbeépítettek mecsettel, medreszével és síremlékekkel.


Világ & városok

Jama Masjid mecset

Delhi - A vörös homokkőből és fehér márványból épült iszlám remekmű Jahan sah (vagyis ’a világ ura’) mogul uralkodó utolsó nagy alkotása.


Világ & városok

Victoria Emlékmű

India - Brit-India egykori fővárosában, Kalkuttában Viktória királynőnek állít emléket India legszebb koloniális építménye.


Világ & városok

Aranytemplom

India - A világ egyik legszebb temploma az amritsari szent tó közepén emelkedő, arannyal borított épület – több látogatóval büszkélkedhet az amritsari Aranytemplom, mint a Taj Mahal!


Világ & városok

Keralai holtág-túra

India -  A keralai folyók, tavak és kanálisok labirintusa egy olyan sűrű, trópusi dzsungelvilágba enged betekintést, ami teljesen rejtve marad az utakon járók elől.


Világ & városok

Dzséjn templomok

India - Ranakpurban áll a legnagyobb dzséjn templom-komplexum Indiában, egyedülállóan megmunkált márványdíszítéssel.


Világ & városok

Szelek Palotája

India - Jaipur üzleti központjában, az egyik legnyüzsgőbb utcában emelkedik a Hawa Mahal, vagyis a Szelek Palotája.


Világ & városok

Amber Palota

India - Ez a hely, ahol az ember igazi maharadzsának érezheti magát, Jaipurtól 11 kilométerre.


Világ & városok

A Kutub minaret és a rejtélyes vasoszlop

Delhi - Egy ókori és középkori épületekből és romokból álló együttes, legszebb és leghíresebb építménye a Kutub Minár, egy 72 és fél méter magas, ötszintes torony, a világ legmagasabb, téglából épült minaretje.


Világ & városok

Humájun síremléke

Delhi - Humájun síremléke reggeli fényben a legszebb. 1562-ben kezdték építeni a császár özvegyének kívánságára, s nyolc év alatt készült el.


Világ & városok

Chandni Chowk

Delhi - Nem lehet teljes a látogatásod Delhiben, ha nem keresel fel egy piacot. A Chandni Chowkot, vagyis Holdfény teret körülvevő bazárvilág nemcsak színes portékák óriási választékát kínálja, de igazi betekintést nyújt Delhi nyüzsgő mindennapi életébe.


Világ & városok

Vörös Erőd

Delhi - Méltóságteljesen emelkedik Ó-Delhi fölé homokkő falaival a Lal Quila, vagyis a Vörös Erőd, az egykor hatalmas és virágzó Mogul Birodalom mementója.