Úticélok


Világ & városok

Az amerikai jégvulkán

USA - New York Állam téli, jeges vulkánja. A hideggel még a gejzír se bír, az aláhulló cseppek azonnal megfagynak.


Tippek & toplisták

Miért nem tudsz aludni a repülőgépen…

Tipp - Amikor egy hosszabb repülésre készülsz, még úgy gondolod, itt az alkalom arra, hogy bepótold a lemaradást és aludj végre egy jót. Sok más okosabbat úgyse tehetnél. De ez nem is olyan egyszerű. Nézzük, mi szabotálhatja a fedélzeti álmaidat...


Világ & városok

Párizs irodalmi kávéházai

Párizs  - Konyhája és irodalmi élete sokszor kéz a kézben járt. Mutatjuk, mely kávézókat és éttermeket tartották a festők és írók napközi otthonuknak. Ha betérsz, nem fogsz csalódni, megőrizték az eredeti hangulatukat. 


Tippek & toplisták

Melyik a világ legerősebb útlevele?

Melyik? Hát nem az USA passportja. Még csak nem is a briteké. Az afgánoké a leggyengébb. A magyar útlevél bent van a top 10-ben.


Repülőjegyek

James Bond, avagy a repülés evolúciója

Következzenek a 007-es ügynök legszuperebb repülő alkalmatosságai, a helikoptertől a Boeingig…


Tippek & toplisták

A 12 legérdekesebb mekis kaja a nagyvilágból

A sajtburgert meg a piros papírba csomagolt sós sültkrumplit persze, hogy a világ minden McDonald’sában megkaphatod. Most azonban összegyűjtöttük a „helyi specialitásokat” is…


Világ & városok

Mit lehet itt enni-inni? Gasztrotúrák Horvátországban

Nos, olyan ínyencségek várnak, mint a szarvasgomba, a friss tenger gyümölcsei, hozzájuk kevéssé ismert, ám annál finomabb fehér- és vörösborok, s mindez a közeli Horvátországban.


Világ & városok

Haiku lépcső. Meredek út a mennybe.

USA - Haiku lépcsők. Oahu sziget, Hawaii. 3922 lépésnyi tömény adrenalin.


Tippek & toplisták

Mesés fagylaltok a világ minden tájáról

Egy külföldi utazás elmaradhatatlan része a helyi gasztronómia felfedezése. A legjobb éttermek és kávézók, s nyáron persze a legjobb fagyizó felkutatása. Most mutatunk hét mennyei fagylaltost, amit bűn lenne kihagyni.


Tippek & toplisták

Melyik a Föld legmagasabb hegycsúcsa?

A válasz meglepő.


Tippek & toplisták

Kulináris kirándulás keleten

TIPP - Mielőtt még bárki is azt gondolná, hogy az ázsiai konyha kínálata kimerül a helyi gyorséttermekben kapható szezámmagos és szecsuáni csirkével, pillantsunk be 8 ország konyhájába, és ámuljunk a keleti étlap sokszínűségén.


Hotelek

Aludj a csillagok alatt

Baldachinos ágy a csillagok alatt, varázslatos hangok, mágikus égbolt, örök élmény a szabad ég alatt luxusban eltöltött éjszaka.