Úticélok


Világ & városok

Keralai holtág-túra

India -  A keralai folyók, tavak és kanálisok labirintusa egy olyan sűrű, trópusi dzsungelvilágba enged betekintést, ami teljesen rejtve marad az utakon járók elől.


Világ & városok

Dzséjn templomok

India - Ranakpurban áll a legnagyobb dzséjn templom-komplexum Indiában, egyedülállóan megmunkált márványdíszítéssel.


Világ & városok

Szelek Palotája

India - Jaipur üzleti központjában, az egyik legnyüzsgőbb utcában emelkedik a Hawa Mahal, vagyis a Szelek Palotája.


Világ & városok

Amber Palota

India - Ez a hely, ahol az ember igazi maharadzsának érezheti magát, Jaipurtól 11 kilométerre.


Világ & városok

A Kutub minaret és a rejtélyes vasoszlop

Delhi - Egy ókori és középkori épületekből és romokból álló együttes, legszebb és leghíresebb építménye a Kutub Minár, egy 72 és fél méter magas, ötszintes torony, a világ legmagasabb, téglából épült minaretje.


Világ & városok

Humájun síremléke

Delhi - Humájun síremléke reggeli fényben a legszebb. 1562-ben kezdték építeni a császár özvegyének kívánságára, s nyolc év alatt készült el.


Világ & városok

Chandni Chowk

Delhi - Nem lehet teljes a látogatásod Delhiben, ha nem keresel fel egy piacot. A Chandni Chowkot, vagyis Holdfény teret körülvevő bazárvilág nemcsak színes portékák óriási választékát kínálja, de igazi betekintést nyújt Delhi nyüzsgő mindennapi életébe.


Világ & városok

Vörös Erőd

Delhi - Méltóságteljesen emelkedik Ó-Delhi fölé homokkő falaival a Lal Quila, vagyis a Vörös Erőd, az egykor hatalmas és virágzó Mogul Birodalom mementója.


Világ & városok

Varanasi

India - A hinduk hét szent városnak egyike. A Gangesz napfelkeltekor lenyűgöző, a ghatok világa borzongató. Ez a város egyszerre felemelő és nyomasztó.


Világ & városok

Taj Mahal

India - Agra az igaz szerelem szimbóluma, szokták mondani, egy káprázatos síremlék, amivel egy megtört szívű férfi adózott halott felesége emlékének. A Taj Mahal legendáriuma azonban sokkal színesebb a szokásos romantikus klisénél.


Világ & városok

Burmai tudnivalók

Burma - Bár mindenki kedves, barátságos és mosolygós, azért mindig légy észnél, és jól vedd szemügyre azt a buszt vagy háromkerekűt, amelyre felülsz.


Világ & városok

Burma-Mianmar

Burma - A korábbi főváros, Rangon bágyadt trópusi hangulatával és gyarmatosítás korabeli épületeivel, az Irrawaddy folyó menti városok, Bagan és Mandalay buddhista templomaival, pagodáival és palotáival ejt ámulatba.