Úticélok


Világ & városok

Bangkok

Thaiföld - Zajos, párás és egzotikus. Bangkok  a hagyományos és a modern izgató keveréke.  Minden utca egy meglepetés. A nappal és az éjszaka összemosódik. Csak ámulsz majd és bámulsz. Mutatjuk mit.


Világ & városok

Chiang Mai

Thaiföld - Észak fővárosa, Thaiföld második legnagyobb városa. Chiang Mai kultúrája, építészete, konyhája is más, mint a déli területeké. Erős a burmai hatás.


Világ & városok

Santiago de Chile

Chile - A magas és töredezett Andok adja a burjánzó Santiago fantasztikus hátterét. Bár a belvárost ötmillióan lakják, mégis olykor kisvárosiasan barátságos a hangulata.


Világ & városok

Patagónia

Argentína -  Az úttörők és szökött fegyencek terepe. Butch Cassidy-től és a Sundance kölyöktől Ernesto Che Guevaráig sokan megjárták már e vidéken. Patagónia kalandra hív. Mindenkit.


Világ & városok

Rio de Janeiro-i kisokos

Brazíliai látogatás riói kaland nélkül olyan, mint a hús só nélkül. Bikini a strandon, szamba az utcán, Cukorsüveg a háttérben, s évente világhírű karnevál… ez Rio de Janeiro – Brazília vibráló szíve.


Világ & városok

Rio de Janeiro-i éttermek, klubok

Brazília - Rióban is népszerű a büférendszer (comida a kilo), így több étteremben is könnyebb a választás és pont annyit fizetsz, amekkora adagot magadhoz veszel.


Világ & városok

Rio de Janeiro-i vásárlás, üzletek

Brazília - Egy riói vásárlás kifizetődő élmény lehet a turista számára, akár olcsó ajándéktárgyakat, akár márkás termékeket néz ki magának... 


Világ & városok

Üzbegisztáni látnivalók

MÁJUSBAN A LEGJOBB!

Üzbegisztán - Nagy Sándor építette, Dzsingisz Kán lerombolta, Timur Lenk építette, földrengés lerombolta. Virágzó kultúrák éledtek és buktak el Üzbegisztán hosszú történelme során, de mindegyikük nyomot hagyott maga után.


Világ & városok

Ninacaca színes temetője

Peru - A ninacacai temető valóságos turisztikai attrakció – mint egy szürreális látványosság jelzi: a halál is lehet vonzó. Legalább is a mások s idegenek halála.


Világ & városok

Kajmán-szigeteki látnivalók

Karib-szigetek - Kedvenc nyaralóhely (hajdan kalózok búvóhelye), gyönyörű tengerparti paradicsom, kissé zsúfolt, de kiváló üdülőhelyekkel, éttermekkel, barátságos népekkel - és a legjobb merülőhelyekkel a nyugati féltekén.


Világ & városok

Nazca vonalak

Peru - Nazcától mintegy húsz kilométerre északra rajzolódnak ki a száraz síkság felszínén e különös alakzatok. Egyenes vonalak, absztrakt minták és állat-alakok a sivatag talajában. Eredetüket mindmáig homály fedi.


Világ & városok

Buenos Aires-i vásárlás, üzletek

Argentína - A vásárlási lázban égők általában reggel kilenctől este nyolcig hódolhatnak szenvedélyüknek Buenos Airesben. Többnyire vasárnap is.