Úticélok


Világ & városok

Üzbegisztáni látnivalók

MÁJUSBAN A LEGJOBB!

Üzbegisztán - Nagy Sándor építette, Dzsingisz Kán lerombolta, Timur Lenk építette, földrengés lerombolta. Virágzó kultúrák éledtek és buktak el Üzbegisztán hosszú történelme során, de mindegyikük nyomot hagyott maga után.


Világ & városok

Death Valley: Zabriskie Point

USA - A lemenő nap fényében sütkérező, bizarr formájú Joshua fák, a különleges vadvirágok, a homokdűnék, valamint az egész vidéket beborító, megdöbbentő és sokszor ijesztő csönd életre szóló élménnyel képes gazdagítani az idelátogatókat.


Világ & városok

Ninacaca színes temetője

Peru - A ninacacai temető valóságos turisztikai attrakció – mint egy szürreális látványosság jelzi: a halál is lehet vonzó. Legalább is a mások s idegenek halála.


Világ & városok

Kajmán-szigeteki látnivalók

Karib-szigetek - Kedvenc nyaralóhely (hajdan kalózok búvóhelye), gyönyörű tengerparti paradicsom, kissé zsúfolt, de kiváló üdülőhelyekkel, éttermekkel, barátságos népekkel - és a legjobb merülőhelyekkel a nyugati féltekén.


Világ & városok

Nazca vonalak

Peru - Nazcától mintegy húsz kilométerre északra rajzolódnak ki a száraz síkság felszínén e különös alakzatok. Egyenes vonalak, absztrakt minták és állat-alakok a sivatag talajában. Eredetüket mindmáig homály fedi.


Világ & városok

Buenos Aires-i vásárlás, üzletek

Argentína - A vásárlási lázban égők általában reggel kilenctől este nyolcig hódolhatnak szenvedélyüknek Buenos Airesben. Többnyire vasárnap is.


Világ & városok

Buenos Aires-i éttermek, klubok

Argentína - Buenos Aires éttermei a pompás steakekről híresek. S míg a kisebb városok a sötétség beálltával aludni térnek, Buenos Aires valósággal új életre kel.


Világ & városok

Argentin konyha

Argentína - Jellemző, hogy naponta négyszer étkeznek, a főétkezés ideje az este. A marhahús szinte sosem hiányozhat az asztalról.


Világ & városok

Argentína tudnivalók

Argentína - Ragaszkodj a palackozott vízhez. A vonatok pontatlanok, a buszok olcsók, de nem kényelmesek. Autóutakon légy óvatos. Vigyázz a zsebtolvajokra.


Világ & városok

Pantanal

Brazília - A világ legnagyobb lápos-mocsaras vidéke, ezernyi állattal s növénnyel.


Világ & városok

Brazil konyha

Brazília - Az evés majdnem olyan érzéki, mint a tánc. A legfontosabb étkezés az ebéd, alapvetően hús, rizs, bab és utána a kávé. A brazilok a hús szerelmesei, és még a legszegényebbek is esznek húst – naponta!


Világ & városok

Brazíliai tudnivalók

Brazília - Ékszert az utazásra ne vigyél magaddal, és a készpénzt is rejtve hordd. Az értékesebb fényképezőgépeket és videókat rögzítsd vámáru-nyilatkozaton! A hotelben használd a széfet. A favelláktól, vagyis a bádogvárosoktól tartsd távol magad.