Úticélok


Világ & városok

Nazca vonalak

Peru - Nazcától mintegy húsz kilométerre északra rajzolódnak ki a száraz síkság felszínén e különös alakzatok. Egyenes vonalak, absztrakt minták és állat-alakok a sivatag talajában. Eredetüket mindmáig homály fedi.


Világ & városok

Buenos Aires-i vásárlás, üzletek

Argentína - A vásárlási lázban égők általában reggel kilenctől este nyolcig hódolhatnak szenvedélyüknek Buenos Airesben. Többnyire vasárnap is.


Világ & városok

Buenos Aires-i éttermek, klubok

Argentína - Buenos Aires éttermei a pompás steakekről híresek. S míg a kisebb városok a sötétség beálltával aludni térnek, Buenos Aires valósággal új életre kel.


Világ & városok

Argentin konyha

Argentína - Jellemző, hogy naponta négyszer étkeznek, a főétkezés ideje az este. A marhahús szinte sosem hiányozhat az asztalról.


Világ & városok

Argentína tudnivalók

Argentína - Ragaszkodj a palackozott vízhez. A vonatok pontatlanok, a buszok olcsók, de nem kényelmesek. Autóutakon légy óvatos. Vigyázz a zsebtolvajokra.


Világ & városok

Pantanal

Brazília - A világ legnagyobb lápos-mocsaras vidéke, ezernyi állattal s növénnyel.


Világ & városok

Brazil konyha

Brazília - Az evés majdnem olyan érzéki, mint a tánc. A legfontosabb étkezés az ebéd, alapvetően hús, rizs, bab és utána a kávé. A brazilok a hús szerelmesei, és még a legszegényebbek is esznek húst – naponta!


Világ & városok

Brazíliai tudnivalók

Brazília - Ékszert az utazásra ne vigyél magaddal, és a készpénzt is rejtve hordd. Az értékesebb fényképezőgépeket és videókat rögzítsd vámáru-nyilatkozaton! A hotelben használd a széfet. A favelláktól, vagyis a bádogvárosoktól tartsd távol magad.


Világ & városok

Fortaleza

Brazília - Rio de Janeiro egyenlítői megfelelője. Nincs sok látnivalója, ám annál izgalmasabb a hedonista tengerpartja. Itt nyaralnak a brazilok.


Világ & városok

Chapada dos Guimarães Park

Brazília - Sportos kikapcsolódásra a legjobb terep. 330 négyzetkilométer a kiterjedése.


Világ & városok

Amazonas túrák

Brazília - Egy félnapos, fából készült gailoával megtett hajóút Belémből vagy Manausból kiindulva épp elég, hogy mindent, mi fontos, megtapasztalj. Vigyél magaddal vizet és élelmet.


Világ & városok

Bolíviai konyha

Bolívia  - Az ételek rendkívül változatosak és finomak. De ma már La Pazban nehezebb hagyományos éttermet találni, mint olasz pizzériát…