Úticélok


Világ & városok

Bolíviai tudnivalók

Bolívia - A kokatea nem minősül kábítószernek, az ártatlanság vélelme nem ismert, az olcsó vidéki buszjáratok életveszélyesek,  sok a trükkös rablás, és magas, de nagyon, az UV sugárzás.


Világ & városok

Bolíviai látnivalók

Bolívia - Az amerikai Tibet… a dél-amerikai kontinens legmagasabb és legzártabb országa. Itt található a világ legmagasabban fekvő fővárosa, síparadicsoma és hajózható tava, a legkiterjedtebb sósivataga és a legtöbb indián őslakos.


Világ & városok

Santiagói éttermek

Chile - Néhány évvel ezelőtt még úgy tartották, Santiago nem épp a bohémek és a romantikus szerelmesek városa, legalább is, ami az éjszakákat illeti. Manapság a nyugodt éjszakák egyre inkább szórakoztatóvá is válnak – legalábbis, ami a lehetőségek szaporodását illeti.


Világ & városok

Santiagoi vásárlás, üzletek

Chile - Santiago üzletei és piacai a régi és új keveréke, a vadonatúj bevásárlóközpontok árnyékában nyüzsgő kézműves piacok lapulnak… Ha eredeti és egyedi darabokat keresel, sétálj végig Vitacura negyedben az Alonso de Cordován és Nueva Costanerán, itt találod az exkluzív nemzetközi márkákat és a magas minőségű butikokat.


Világ & városok

Santiagói tudnivalók

Chile - Santiago klasszikus dél-amerikai város, sok látnivalóval és aktivitással, és még az időjárás is kedvező az év nagy részében. Elég olcsó hely azok számára, akik hajlandóak azt és ott enni, ahol a helyiek.


Világ & városok

Atacama sivatag

Chile - A világ legszárazabb helye. Még a történelemben sem tesznek említést arról, hogy valaha is esett volna a környéken az eső. Ennek ellenére apró oázisok és zöld szigetek tarkítják a tájat, ezeket föld alatti folyók, valamint az Andokból leszivárgó olvadó hó táplálja.


Világ & városok

Chilei konyha

Chile - A legfontosabb alapanyagok: a tengeri herkentyűk, a marhahús, a gyümölcsök és a zöldségek. A chilei konyha jellegzetessége a helyi hagyományok és az európai, főleg spanyol és német, olasz hatások kombinációja.


Világ & városok

Chilei tudnivalók

Chile - Vízummentes, viszonylag biztonságos ország, sok a kisebb földrengés, időjárása hektikus, tömegközlekedése viszont megbízható…


Világ & városok

Montevideo

Montevideo - Önmagában még nem népszerű úti cél, de a közeli Buenos Airesből sokan ruccannak át egy-két napra. Ráadásul kicsit olcsóbb is, mint az argentin főváros.


Világ & városok

Uruguay-i konyha

Uruguay - Konyha? Európai gyökerek, nem csak mediterrán (tészta), de német (kolbász) hatások is alakították. Az uruguayi barbecue, az asado (marhahús vagy kolbász grillezés) a fűszerezése miatt ritka  finom.


Világ & városok

Uruguay-i tudnivalók

Uruguay - Atérség legbiztonságosabb országa. Vízumkötelezettség nincs, tilos a húskészítmények és nyershús, valamint zöldségfélék bevitele. Ezen termékeket a határon elkobozzák.


Világ & városok

Uruguay látnivalók

Uruguay - Tangó, gaucho, mate – e hármasság az ország jelképe. Mivel nem volt se aranya, se ezüstje végül is megkímélték a gyarmatosítók nyomába özönlő európai bevándorlók. Szarvasmarha tenyészetei és húsexportja a gazdaság támasza.