Úticélok


Világ & városok

Colca-kanyon

Peru - Arequipától 160 kilométernyire húzódik a világ legmélyebb kanyonja – kétszer mélyebb, mint a Grand Canyon. Nagy része járhatatlan, a turisták a Colca-völgyet fedezhetik fel.


Világ & városok

Huacachinai oázis

Peru - Az egyetlen igazi sivatagi oázis az amerikai kontinensen.


Világ & városok

Puno és a Titicaca-tó

Peru - Puno partjainál terül el a világ legmagasabban fekvő (3800 méter!) hajózható tava, a Titicaca – Peru és Bolívia határán.


Világ & városok

Iquitos

Peru - Amazonas perui kapuja. Peru északkeleti részén, közel a brazil határhoz, repülővel vagy hajóval lehet megközelíteni.


Világ & városok

Arequipa

Peru  - Déli csücskén, mintegy 100 mérföldre a tengerparti Mollenda városától, az Andok hegyei között emelkedik Arequipa, a Fehér Város.


Világ & városok

Perui tudnivalók

Peru - Hivatásos magyar külképviselet nem, csak tiszteletbeli konzuli hivatal működik az országban. Vízum nem szükséges. Peru tektonikai szempontból földrengésveszélyes területnek számít.


Világ & városok

Perui konyha

Peru - Az egyik legjobb konyha a perui Latin-Amerikában. Egy nagyobb lakoma igazi földrajzi keresztmetszetet nyújt az országról: halak a tengerpartról, burgonya és kukorica az Andokból, tengeri malac és chili paprika a felföldekről, banán és manióka a dzsungelből, chirimoya és lucuma gyümölcsök a sivatagos trópusi völgyekből…


Világ & városok

Panama City

Panama - Egyre több utazót vonz, igazi kuriózum, és viszonylag olcsó. Ételhez és italhoz barátságos áron lehet jutni, kivált az utcai étkezdékben és a helyiek által is kedvelt éttermekben. Persze már itt is gomba módra szaporodnak a turistákra szakosodó vendéglátóhelyek, magasabb áron kínálva szolgáltatásaikat.


Világ & városok

San Jose

Costa Rica - San Jose a drágább városok közé tartozik Közép-Amerikában, bár még mindig elég olcsónak számít Európához képest. A legtöbb ember csak ide repül, de már megy is tovább a nagyobb Costa Rica-i beach városok vagy a La Fortuna vulkán felé. Pedig egy-két napot érdemes itt eltölteni.


Világ & városok

Kanadai tudnivalók

Kanada - Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Kanadában, de ez nem jelent automatikus beléptetést, mindenkor a kanadai határőr dönt az engedély megadásáról vagy megtagadásáról.


Világ & városok

San Francisco-i éttermek, klubok

USA - Esélyed sincs, hogy végigkóstold San Franciso mind a 3000 éttermének menüjét, de választani sem könnyű: itt a világ minden konyháját megtalálod néhány utcasaroknyira egymástól, legyen az tibeti vagy bolíviai, orosz vagy francia. Legyen bár családi konyha, bistro vagy sarki kávézó, netán elegáns étterem.


Világ & városok

San Francisco-i vásárlás, üzletek

USA -  San Franciscóban vásárolni igazi szórakozás… Minden negyed más hangulattal és kínálattal csábítja a kényszeres és kényszer nélküli vásárlókat. Íme, a legjobb negyedek…