Úticélok


Világ & városok

Montevideo

Montevideo - Önmagában még nem népszerű úti cél, de a közeli Buenos Airesből sokan ruccannak át egy-két napra. Ráadásul kicsit olcsóbb is, mint az argentin főváros.


Világ & városok

Uruguay-i konyha

Uruguay - Konyha? Európai gyökerek, nem csak mediterrán (tészta), de német (kolbász) hatások is alakították. Az uruguayi barbecue, az asado (marhahús vagy kolbász grillezés) a fűszerezése miatt ritka  finom.


Világ & városok

Uruguay-i tudnivalók

Uruguay - Atérség legbiztonságosabb országa. Vízumkötelezettség nincs, tilos a húskészítmények és nyershús, valamint zöldségfélék bevitele. Ezen termékeket a határon elkobozzák.


Világ & városok

Uruguay látnivalók

Uruguay - Tangó, gaucho, mate – e hármasság az ország jelképe. Mivel nem volt se aranya, se ezüstje végül is megkímélték a gyarmatosítók nyomába özönlő európai bevándorlók. Szarvasmarha tenyészetei és húsexportja a gazdaság támasza.


Világ & városok

Colca-kanyon

Peru - Arequipától 160 kilométernyire húzódik a világ legmélyebb kanyonja – kétszer mélyebb, mint a Grand Canyon. Nagy része járhatatlan, a turisták a Colca-völgyet fedezhetik fel.


Világ & városok

Huacachinai oázis

Peru - Az egyetlen igazi sivatagi oázis az amerikai kontinensen.


Világ & városok

Puno és a Titicaca-tó

Peru - Puno partjainál terül el a világ legmagasabban fekvő (3800 méter!) hajózható tava, a Titicaca – Peru és Bolívia határán.


Világ & városok

Iquitos

Peru - Amazonas perui kapuja. Peru északkeleti részén, közel a brazil határhoz, repülővel vagy hajóval lehet megközelíteni.


Világ & városok

Arequipa

Peru  - Déli csücskén, mintegy 100 mérföldre a tengerparti Mollenda városától, az Andok hegyei között emelkedik Arequipa, a Fehér Város.


Világ & városok

Perui tudnivalók

Peru - Hivatásos magyar külképviselet nem, csak tiszteletbeli konzuli hivatal működik az országban. Vízum nem szükséges. Peru tektonikai szempontból földrengésveszélyes területnek számít.


Világ & városok

Perui konyha

Peru - Az egyik legjobb konyha a perui Latin-Amerikában. Egy nagyobb lakoma igazi földrajzi keresztmetszetet nyújt az országról: halak a tengerpartról, burgonya és kukorica az Andokból, tengeri malac és chili paprika a felföldekről, banán és manióka a dzsungelből, chirimoya és lucuma gyümölcsök a sivatagos trópusi völgyekből…


Világ & városok

Panama City

Panama - Egyre több utazót vonz, igazi kuriózum, és viszonylag olcsó. Ételhez és italhoz barátságos áron lehet jutni, kivált az utcai étkezdékben és a helyiek által is kedvelt éttermekben. Persze már itt is gomba módra szaporodnak a turistákra szakosodó vendéglátóhelyek, magasabb áron kínálva szolgáltatásaikat.