Úticélok


Világ & városok

Chinatown

Chinatown - 1848-óta fontos és befolyásos terület. Chinatown egy enkláve, őrzi a saját szokásait, nyelvét, vallását, identitását. Mikrokozmikus ázsiai világ.


Világ & városok

North Beach

San Francisco - A város ezen régióját az olasz hatás uralja, rengeteg kabaré, jazz klub, családias étterem és fagylaltozó található az alig másfél kilométeres területen.


Világ & városok

Golden Gate híd

San Francisco - Gyalog átkelni, megpihenni a hatalmas tornyok tövében, és végignézni Marin megyén, nincs ennél jobb módja, hogy a híd méreteiről fogalmat alkoss. A Golden Gate Bridge az a híd, amelyre azt mondták, hogy nem lehet megépíteni, ennek ellenére 1937-ben megnyílt.


Világ & városok

Mission Dolores

Itt született San Francisco. A negyed főutcájában, a Mission Street-en áll a Mission Dolores templom.


Világ & városok

Union Square

San Francisco - Csillogás a belvárosban. A Fifth Avenue, a Rodeo Drive és a State Street minden ízlésnek és minden igénynek megfelelőt nyújt.


Világ & városok

Alcatraz

San Francisco - Olyan híres bűnözők, mint Al Capone, Géppisztoly Kelly és Robert, a Madárember raboskodtak itt. Előre kell bejelentkezni.


Világ & városok

Fisherman's Wharf és Ferry Building

San Francisco - Kikötőjéhez enni jönnek a turisták és a helybéliek. Persze bámészkodnak is, a fókákat figyelik meg a közeli Alcatrazt vagy betérnek az Akváriumba, de a piac a legvonzóbb, kétségtelenül, s a pompás falatok.


Világ & városok

Cable Car

San Francisco - Ma már kifejezetten a turistáknak tartják fenn San Francisco ismertetőjegyének számító járművét. Már a múlt század elején meg akarták szüntetni, aztán megmenekült.


Világ & városok

Paria Canyon

USA -  Paria Canyon festői szépsége világszerte ismert. A színes és kanyargós folyosók, a szűk hasadékok és a hét fő földtani képződmény lenyűgöző látványa úgy tárul az utazó elé, mint egy könyv lapjai.


Világ & városok

Monument Valley

USA - Csak amikor megérkezik az ember az Emlékhelyek völgyébe (Monument Valley) jön rá, hogy a vadnyugatról alkotott képét valójában ez az egyetlen völgy s néhány szikla formálta és uralta.


Világ & városok

Los Angeles-i vásárlás, üzletek

USA - Könnyű a dolgod, ha Los Angelesben vásárolni akarsz, tégy egy pénztárcát a táskádba és egy hitelkártyát a zsebedbe, meg egy kisseb köteg dugipénzt még valahová…


Világ & városok

Los Angeles-i éttermek

USA - Kulináris kavalkád, persze amerikai módra. A híres szakácsok és híres vendégek által fémjelzett éttermek mellett érdemes a kisebb, de remek konyhájú éttermekre is figyelmet fordítani. Kifizetődőbb élmény... Íme, néhány biztos választás.