Úticélok


Világ & városok

Anguilla látnivalók

Karib-szigetek - A világ legszebb fehér homokos strandjainak birtokosa Anguilla szigete, így nem véletlen, hogy rövid idő alatt a gazdagok és híresek kedvenc üdülőparadicsomává vált. De nemcsak a szupergazdagok érezhetik itt jól magukat...


Világ & városok

Jemeni tudnivalók

Jemen - Nem mindig annyira veszélyes, mint ahogy azt a nemzetközi sajtó sugallja. Az utcai bűnözés ritka. De azért figyeld a híradásokat és kerüld a tömeget. És tartsd be az illemszabályokat. 2015-ben utazásra nem javasolt ország...


Világ & városok

Jemeni látnivalók

Jemen - Az Arab-félsziget szegény rokona, de ebben rejlik a varázsa. Olyan, mint egy időkapszula, a régi Arábiát őrzi és idézi. Noé bárkája valahol innen indult a túlélő túrára s egykor Sába királynője uralta e tájat. Különösen az agyag felhőkarcolót csodálja meg a civilizált világ más tájairól érkező.


Világ & városok

Iráni tudnivalók

Irán - Könnyen és kényelmesen bejárható busszal és vonattal egyaránt. A legjobban akkor jársz, ha – miként a helyiek – kora reggel indulsz a városi felfedező vagy bevásárló útra – később a forróság már nehezíti az utadat. De mindig légy körültekintő és óvatos – kerüld a nagy tömegeket.


Világ & városok

Iráni látnivalók

Irán - Bátor látogatóira történelmi kincsek, építészeti csodák várnak, de a legvonzóbb mégis a hétköznapi életbe mélyen beleivódott perzsa örökség és vendégszeretet. Első pillanatban ugyan kulturális sokk éri itt az utazót, de ezt hamar oldja az irániak nagylelkű vendégszeretete.


Világ & városok

Dubai konyha

Dubai éttermei igazi kulináris gyönyörökkel kecsegtetnek. A világ minden tájának gasztronómiai tárházát megtalálja itt az utazó, minden pénztárcára szabottan – az aprócska helyi étkezdéktől a fényűző luxuséttermekig.


Világ & városok

Abu Dhabi

Arab Emirátusok - Az egykori álmos halászfalu tündöklő világvárossá vált. Ma már pálmafák helyett luxusvillák sorakoznak Abu Dhabi partján és szuperjachtok hajóznak öblében. Kalandvágyó turisták hada érkezik ide tevegelni és ralizni a sivatagban.


Világ & városok

Vietnami vásárlás, üzletek

A vietnami selyem, bár valamivel gyengébb minőségű, mint a thaiföldi, de az ára is alacsonyabb. A piacok ellenállhatatlanok.


Világ & városok

Vietnami konyha

Vietnam - Utcai árusoktól ételt venni nem ajánlatos – hanem kötelező. Az utca konyháin ugyanis sokszor jobb minőségű étel készül, mint az éttermekben, ráadásul fillérekért veheted meg.


Világ & városok

Jarai és Bahnar falvak

Vietnam - Középső területein, Plei Ku városától északra hagyományos közösségek óvják ősi törvényeiket az erdő mélyén. Idegenvezető nélkül nem szívesen fogadják a látogatót.


Világ & városok

Phu Quoc strandjai

Vietnam - Ha strandolni támad kedved, a legjobb választás Phu Quoc félsziget, csodálatos a strand, békésen lehet úszni és búvárkodni is.


Világ & városok

Mekong delta

Vietnam - A delta egy háromszögletű rizses tál, több rizst termelnek itt, mint Japánban és Koreában összesen. A terület változatos, a földrajzkönyvek tipikus képe tárul itt az utazó elé, a rizs mellett a pálma, a gyümölcs és a cukornád is megél a hatalmas kiterjedésű Mekong deltában.