Úticélok


Világ & városok

Cu Chi alagutak

Vietnam – Az amerikaiak ellen vívott harcban a vietkongok szabályosan beásták magukat a föld alá. Ho Si Minh–Saigon közelében fekszik az alagútrendszeréről híres Cu Chi, egykori gerilla bázis.


Világ & városok

Hue

Vietnam - Az ország hajdani fővárosa az utolsó vietnami császár szülővárosa. Citadellája a világörökség része, a fellegvárban lévő királyi palotaváros egy része hajdan a császár, udvaroncai és ágyasai számára fenntartott tiltott terület volt, aki idegen engedély nélkül belépett, halálnak halálával lakolt.


Világ & városok

Cao Dai katedrális

Vietnam - A Ho Si Minh-i katedrális mintha a Walt Disney távol-keleti változata volna...


Világ & városok

Parfüm pagoda

Vietnam - Hatalmas, titokzatos és illatos. A bejárata olyan, mint egy sárkány nyitott szája. Szent hely, de meg  kell küzdened érte, csónakon és gyalog lehet csak megközelíteni.


Világ & városok

Üzbegisztáni tudnivalók

Üzbegisztán - Sört és más alkoholos italt nem illik az utcán fogyasztani. Nyilvános helyen dohányozni nem tilos, ám ha egy nő gyújt rá, nem kívánt figyelem középpontjába kerülhet. A konzervatív és visszafogott viselkedés különösen fiatal nőkkel szemben elvárás.


Világ & városok

Bangkoki tudnivalók

Thaiföld - Bangkok forró, színes és illatos. Sokszínű építészete, a színpompás ruhákba öltözött lakói, a mindenütt pompázó egzotikus virágok és a piacokat elárasztó friss gyümölcs és fűszerek mind hozzájárulnak e városképhez.


Világ & városok

Similan-szigetek

Thaiföld - A világ legjobb búvárparadicsoma. Májustól novemberig azonban zárva.


Világ & városok

Phuket és Pattaya

Thaiföld - Phuket és Pattaya híres üdülőhelyeire százezrek utaznak az európai tél elöl. De nem csak a kristálytiszta víz és a homokos partja vonzó.


Világ & városok

Kwai folyó

Thaiföld - Kanchanaburi, Thaiföld nyugati, Burmával határos tartományának nevezetessége a Kwai folyó és a rajta lévő híd, amely egy háborús film által vált híressé.