Tippek & toplisták

A világ 5 legfinomabb csokiállomása

Top - Ha szereted "a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét... és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon”, akkor most megtudhatod, hol készítik a legjobb csokoládét a világon.

A világ legfinomabb csokijai

1. Oaxaca | Mexikó

 

A csokoládé őshazája. A maja kultúra nemcsak az építészet és a csillagászat, de a gasztronómia csúcsát is jelentette – miután a kakaóbabból elkészítették isteni italukat, a világ egyetlen ehető orchideájával fűszerezték – na, ez a vanília, egyedül a dél-mexikói dzsungelben nő vadon.

 

Oaxaca csokoládéja a Mayordomo. Kostól a tejate-t, az oaxai specialitást, amely egy étcsokoládéból és kukoricalisztből erjesztett és habosított hideg ital.

 

A legtöbb mexikói ma is forró csokoládéval kezdi a napját. Keserű és édes változata is létezik, ha Mexikóban jársz, kóstold meg mind a kettőt. Az összes kávézó, étterem kínálatában szerepel, nemzeti itala. (Fotó: flickr.com by MatHelium)

 

 

 

 

2. A San Francisco | Kalifornia, USA

 

San Francisco 1852 óta működő, Ghirardelli téri kávézója világhírű csokoládéjáról híres, olyannyira, hogy kész kihívás bejutni az üzletbe, amely folyton tele van turista és helybéli édesszájúakkal. A TCHO csokigyár az öbölben érdekes, kalandos, persze csokoládé kóstolóval egybekötött túrákra invitál. (Fotó: ghirardelli.com)

 

 

 

 

3. Hershey | Pennsylvania, USA

 

Igazi amerikai büszkeséggel Csokoládé Városnak nevezi magát. Itt van a Hershey csokoládégyár és a Hershey Park, amely nem más, mint egy szórakoztató központ és témapark, s a téma mi lehetne más, mint a csokoládé… (Fotó: hersheys.com)

 

 

 

 

4. Zürich | Svájc

 

Zürich a Toblerone, Lindt, Sprüngli, Teuscher és Cailler-Nestlé csokoládék otthona. Ilyen kitűnő választék mellett nem csoda, hogy a svájciak vásárolják a legtöbb csokoládét a világon. De turistaként sem nehéz a dolgod, bármerre is jársz, folyton csoki shopokba botlasz. A legkedvezőbb áron a Lindt csokigyár üzletében szerezheted be a vágyott édességet.(Fotó: teuscher.com)

 

 

 

 

5. Brüsszel | Belgium

 

A világ csokoládé fővárosa. Beszél- jenek a számok: 12 csokoládégyár, 16 csokoládé múzeum, 2000-nél is több csokishop… A legtöbb üzletben ráadásul kézzel készített csokoládét árulnak. Igazi belga specialitás a praliné és a trüffel, s Brüsszel ad otthont a Godiva, Neuhaus és Leonidas csokoládéknak. (Fotó: flickr.com by Everjean)

 

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: