Hotelek

A világ leghíresebb luxus szállodái

Top - Néhány szálloda fenntartja azt a jogot, hogy csak közvetlenül lehet a legdrágább szobáit lefoglalni, elkerülendő, hogy némely tréfás kedvű gyerek visszaélhessen a szülei hitelkártyájával… Sebaj, amit bemutatunk, az is épp elég drága…

A leghíresebb luxusszállodák.

New York | Waldorf-Astoria

 

Vitathatatlanul a világ egyik leghíresebb szállodája, a Waldorf-Astoria két külön szállodaként kezdte az életét, igaz unokatestvérek alapították az egyiket és másikat is, és a saját nevüket adták szállodájukhoz. A két hotel aztán egybeolvadt, majd felvásárolta a Hilton Worldwide. 1508 szobájával a város egyik legnagyobb hotele, és nem is olyan drága ahhoz képest, hogy a Park Avenue-n áll. A Waldorf-Astoriában találták ki a szobaszervízt, és fel a Waldorf salátát, de előkelő vendégei által tett szert valóban világhírnévre. Megfordult itt Herbert Hoover, MacArthur tábornok és Marilyn Monroe is. Legutóbbi híres lakója Paris Hilton, aki itt töltötte gyermekkorát a családjával.

 

Foglalj egy szobát: itt

 

 

Dubai | Burj Al Arab

A világ első 7 csillagos szállodája, a Burj Al Arab egy fantasztikus épület, saját mesterséges szigetén áll, és egyben a világ második legmagasabb önálló szállodája is. 310 méter magas, 60 emeletes, 202 szobás. A legkisebb szoba (lakosztály) is 169 m2-es, míg a legnagyobb, a Royal Suite, ötször akkora.

 

Foglalj egy szobát: itt

 

 

 

Szingapúr | Marina Bay Sands Hotel 

A legnagyobb figyelem a tetőtéri 146 méteres, feszített víztükrű medencéjét kíséri, 340 méter és 55 emelet magasan. Úgynevezett végtelenített medence, több perspektívából is úgy tűnik, mintha a végtelenbe veszne. A hotel a maga 3 tornyával és 2500 szobájával Ázsia egyik legnagyobb szállodája. Ebben az építészetileg is feltűnő szállodában találsz egy hatalmas kaszinót, egy Art & Science múzeumot, óriási bevásárlóközpontot és még egy fedett jégpályát is. De az igazi attrakcióra a tetőn számíthatsz, ahol az úszómedence mellett éjszakai klubok, éttermek, egy park és egy nyilvános obszervatórium vár rád.

 

Foglalj egy szobát: itt

 

 

Berlin | Hotel Adlon

 

A Hotel Adlon a Brandenburgi Kapu keleti oldalán már Berlin leghíresebb szállodája volt a második világháború előtt is. Majdnem bombabiztos, külföldi méltóságok és hírességek a régi időkben is itt szálltak meg, amikor a városba látogattak. Mihail Gorbacsov, George HW Bush és Helmut Kohl itt lakott a berlini fal leomlásának 10. évfordulóján rendezett ünnepség idején. 2002-ben Michael Jackson itt lógatta ki lakosztálya ablakán a fiát… ugye emlékszel az őrült és megrázó képsorokra. A szállodának jót tett ez a hírverés is.

 

Foglalj egy szobát: itt

 

 

Párizs | Hotel Ritz Paris

 

Az 1898-ban megnyitott 5 csillagos szálloda a szuper-gazdag és szuper-neves külföldi sztárok otthona. Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Elton John és Coco Chanel is lakott itt. 159 szobával, amelyek közül sok hatalmas lakosztály, valamint egy 2Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet. 1979-ben Mohamed Al-Fayed vásárolta meg, később kiégett, és egy vagyont költött a felújításra, most el akarja adni. A Hotel Ritz-ből indult Diana hercegnő, Dodi Al-Fayed és a részeg sofőr, Henri Paul, a szálloda biztonsági igazgatója arra a végzetes útra… De még mindig Párizs egyik legjobb szállodája.

 

 

 

 

London | Savoy Hotel

 

London első luxusszállodája, a Savoy 1889-ben nyílt a Strand West- minsterben, s a város leghíresebb szállodája azóta is. A hotel villamos- árammal, lifttel, saját fürdőszobás szobákkal rendelkezett a kezdetekkor is. Elképesztő az itt (éjszaka az ágyban balról jobbra) megfordult hírességek listája. Köztük Charlie Chaplin, Frank Sinatra, Marilyn Monroe és John Wayne. Még mindig kedvelt a mai hírességek körében is. És ha itt szállsz meg, te is sztárnak érezheted magad…

 

Foglalj egy szobát: itt

 

 

Amszterdam | Hilton

 

Az amszterdami Hilton nem egy kellemes hely, bár a szobái nem is a legdrágábbak a városban. Ennek egyszerű az oka, elsősorban üzleti szállodának épült. Az amszterdami Hiltont John Lennon és Yoko Ono tette híressé békés ágytüntetésükkel. A  pár 1969. március 25. és 31. között minden reggel meghívta a sajtót a szobájukba, úgy ültek ott, mint egy angyali pár, békét követelve a világnak (mindez történt a vietnami háború idején). Ma, ha van rá pénzed, lefoglalhatod a John és Yoko lakosztályt (lsd a képet), és nem is a legdrágább áron.

 

Foglalj egy szobát: itt

 

 

Los Angeles | Beverly Wilshire Hotel

 

A Beverly Wilshire ma már a Four Seasons lánc része, egykor több HBO-s produkció helyszíne. No és ez a híres Pretty Woman szálloda, ahol Richard Geer töltött egy hetet a legangyalibb utcalánnyal a 90-es évek sikerfilmjében.

 

Foglalj egy szobát: itt

 

 

Tokió | Park Hyatt Tokyo

 

Viszonylag olcsó szobáival is a drága szállodák közé tartozik, a város Shinjuku kerületében vezető szerepet tölt be, a gazdagok és híresek szívesen töltenek itt néhány éjszakát. 2003-ban vált ismertté igazán, a Lost in Translation film helyszíneként, ahol is Bill Murray és Scarlett Johansson kortalan szerelme maradt kimondatlan és befejezetlen... Murray a látványos üvegtetős medencében  is megmártózott. A szálloda a Shinjuku Towers 41. emeletén kezdődik. A hotel 177 hatalmas szobája igazi luxust kínál, modern bútorokkal, luxus fürdőszobával és verhetetlen kilátással. Tiszta napokon  a Fuji hegycsúcsát is látni innen. Az 52. emelet pedig a New York-i Bar & Grill-ről híres.

 

Foglalj egy szobát: itt

 

 

Bahama | Atlantis Paradise Island Resort

 

A Bahamák talán a leginkább megfizethető a Karib-szigetek közül, kivéve a hatalmas Atlantis Paradise Island Resort szolgáltatásait. Egy hatalmas kaszinó és egy híres vízi park adja e szálloda igazi attrakcióját... A legszembetűnőbb azonban a Royal tornyokat 23 emelet magasan összekötő apartman híd, ahol is a 7 szobás lakosztály vendégeiről külön személyzet gondoskodik. Egy éjszaka 25.000 dollár. Online nem foglalható :-) Ha szeretnéd életszerűen megnézni, töltsd le a Az utolsó gyémántrablás (2004) című filmet, Pierce Brosnan és Salma Hayek több jelenetének is a Royal Tower Bridge Suite adta a helyszínt...

 

Foglalj egy szobát: itt

 

 

Mumbai | Taj Mahal Palota és a Towers

 

Az 1903-ban nyílt, 565 szobás Taj Mahal Palota és a Torony hosszú idő óta India leghíresebb szállodája és a leglátványosabb is. Lakott itt a Beatles, Mick Jagger, Bill Clinton és Barack Obama. Sajnos, a Taj Mahal Palota és a Towers másról is híressé vált, 2008 novemberében terroristák kis csoportja szállta meg, s vérengzett itt két és fél napon át. A szállodát helyreállították, és végül 2010 augusztusában újból megnyitották.

 

Foglalj egy szobát: itt

 

Betöltés...
(11)
Pozitív értékelés (11) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: