Tippek & toplisták

A világ legszédítőbb függőhídjai

Top - Kapaszkodj, de lehet, a legjobb, ha becsukod a szemed, és centiről centire araszolgatsz. Vagy inkább nyisd ki, de véletlenül se nézz le, csak, ha már átértél a másik oldalra. Lélegzetelállító panorámák sora. Bár a legtöbb turista visszafelé már a csónakot, hajót, helikoptert választja…

A világ 5 legmeredekebb függőhídja

1. Royal Gorge híd |  Colorado, Egyesült Államok

 

Amerika legmagasabb függőhídja, egyszerűen lélegzetállító. Lentről is, de fentről még inkább. Ha félsz a magasságtól, itt biztos, hogy levegő után kapkodsz. A híd 90 emelet magasban feszül az Arkansas folyó felett, 1929-ben készült el, de nem tudták a széljárás ellen stabilizálni, csak 1982-ben.

 

Hely: Royal Gorge, Colorado, az Arkansas folyó felett. Adat: 291 méter magasan 384 méter hosszú.

 

 

2. Trift lánchíd | Svájc

 

Az Alpok egyik leghosszabb és legmagasabb gyalogos függőhídja, 2004-ben épült, hogy a hegymászókat összekösse a gleccserek világával. 2009-ben stabilizálni kellett, hogy a szélfúvás ne ingassa idegtépően, de ha végigmész rajta, még így is magasba szökik az adrenalinszinted.

 

Hely: Trift-gleccser, közel Gadmen városához a svájci Alpokban. Adat: 100 méter magasan 170 méter hosszú

 

 

3. Aiguille du Midi híd | Franciaország

 

Ebben a magasságban, ha félsz, jobb, ha csukva tartod a szemed, vagy csak  hunyorogsz, és nem csodálod a panorámát. Pedig megérné… Még szerencse, hogy rövid a híd - ha elfog a tériszony, gyorsan átmenekülhetsz a túloldalra. De még előtte fel kell jutnod: 20 perc alatt visz a függőleges felvonó, 1000 méterről 3800 méter magasba.

 

Hely: Aiguille du Midi, Mont Blanc Adat: 3800 méter magasan

 

 

4. Rede Rope Bridge | Carrick, Észak-Írország

 

Először is: még soha senki sem esett le erről a hídról. Igaz, a látogatók közül sokan inkább egy kis hajóval térnek vissza Carrick szigetéről a szárazföldre. Pedig régen még félelmetesebb volt, csak az egyik oldalára feszítettek ki egy kapaszkodós korlátot… Ezen a hídon jártak át a lazachalászok… Ma meg a turisták.

 

Hely: Ballintoy, Antrim megye, Észak-Írország Adat: 30 méter magasan 20 méter hosszú

 

 

5. Capilano Lánchíd | Kanada

 

1889-ben épült ez az egyszerű felfüggesztésű gyalogoshíd az örökzöld erdő közepén: nagyon magas, nagyon keskeny, és rendkívül ingatag. Cédrus deszkákon visz az út acél kábelekre felfüggesztve.  Az erdőben tanösvények és egyéb őslakos attrakciók. 2010-ben leesett egy fiatal srác a híd közepéről.

 

Hely: Capilano folyó felett. Észak-Vancouver, British Columbia Adat: 70 méter magasan 136 méter hosszú

 

Fotó: flickr.com by alessandro valerio, jesse varner, dave gray, jennifer boyer, michelle lee

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: