Aranytemplom

India - A világ egyik legszebb temploma az amritsari szent tó közepén emelkedő, arannyal borított épület – több látogatóval büszkélkedhet az amritsari Aranytemplom, mint a Taj Mahal!

Amritsar meseszép aranytemploma.

Az Aranytemplom a szikh vallás központja, az Ádi Granth, a szikhek szent írása egy gyémánttal kirakott emelvényen kapott helyet a templom központjában.

 

Az épület négy bejárata a nyitottságot szimbolizálja, számos szentélye és három szent fája a szikh guruknak, szenteknek és mártíroknak állít emléket.

 

A templom esti fényben a legszebb, ráadásul az esti látogatók megnézhetik a Palki Sahib ceremóniát, amikor a Granth Sahibot, azaz az Ádi Granth-ot tartalmazó ereklyetartót a központi szentélyből a belső oltárra viszik, és elhelyezik a másnap reggeli nyitó ceremóniáig.

 

Itt foglalhatsz Amritsarban szállást

 

Az Aranytemplom látogatóinak tiszteletben tartva a szikh kultúrát tilos a templom területén tilos dohányozniuk, alkoholt vagy húst fogyasztaniuk, a cipőjüket le kell venniük és a lábukat meg kell mosniuk, és a konzervatív ruházat mellett a fejüket betakarva kell a templomba belépniük. (A templomban kaphatnak fejkendőt azok, akik nem hoztak magukkal.)

 

 

 

Honlap: goldentempleamritsar.org

 

 

 

(Fotó: flickr.com by sandeepachetan)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: