York

Anglia - Kerüld a yorki Fekete Hattyú Fogadót (Black Swan Inn) - gerendavázas háza 1417-ben épült, és a kísérteteiről nevezetes.

York városa, Anglia nevezetessége.

A várost egy római korból származó fal három mérföld hosszan keríti körbe.

 

Merészkedj beljebb, és nézd meg a York Minster Katedrálist. Ha elfáradtál, pihenj meg a St. Helen téren a Betty's Caféban. Alapítóját annyira lenyűgözte a Queen Mary hajó pompája, hogy kávézóját is ugyanilyen eleganciával építette fel.

 

Nézd meg a Betty's Mirrort, a háború alatt a katonák kedvenc szórakozóhelye volt e bár, s gyémánttollal sokan belevésték a nevüket a tükörbe... És menj a Nemzeti Vasúti Múzeumba, az állomás mögött, itt van a világ legnagyobb mozdony gyűjteménye. A belépés ingyenes.

 

⇒ Itt foglalhatsz Yorkban szállást

 

Járd végig a Macskaösvényt (Cat Trail), amely úgy ismertet meg a történelmi óvárossal, hogy 21 érdekes látnivalón és épületen elhelyezett macskafigura megkeresésére biztat.

 

A Snickelways vagyis a város középkorból fennmaradt szűk utcái és sikátorai önálló látnivalóként is megállják a helyüket... Keresd a leghíresebbet, ez a Shambles, egy keskeny, boltokkal szegélyezett macskaköves utca, ahol még a valamikori hentesüzletek kampói is megmaradtak.

 

És ne feledd, kerüld a Fekete Hattyú Fogadót (Black Swan Inn) amely a kísérteteiről nevezetes - lsd. a tér-képen. A Nemzetközi Kísértetkutató Alap (Ghost Research Foundation International) szerint York Anglia legkísértetjártabb városa.

 

 

 

Még több információ: visityork.org

 

 

 

Fotó: wikipedia - Peter McDermott

Betöltés...
(8)
Pozitív értékelés (8) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: