Anguilla    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek

Anguilla látnivalók

Karib-szigetek - A világ legszebb fehér homokos strandjainak birtokosa Anguilla szigete, így nem véletlen, hogy rövid idő alatt a gazdagok és híresek kedvenc üdülőparadicsomává vált. De nemcsak a szupergazdagok érezhetik itt jól magukat...

Anguilla legszebb látnivalói, strandjai.

1. Shoal öböl

 

33 pompázatos strand várja a napimádókat az apró szigeten, és még a csúcsszezonban is akad jó pár, ahol teljesen egyedül élvezheted a napozást és pancsolást.  Ez itt bevett szokás.  Itt mindenki megtalálhatja a hangulatához illőt: hosszút a kocogáshoz, csöndeset a meditáláshoz vagy a könnyű-búvárkodáshoz. És persze nyüzsgőt is – a legnépszerűbb a Shoal öböl strandja, számos tengerparti bárral, ahol esténként mezítlábas táncmulatságokat is rendeznek. Az egyik legnépszerűbb vízi sportcentrum is itt van, ahol a vízisízők és ejtőernyős szörfösök gyülekeznek, de mélytengeri halásztúrákat is indítanak innen.

 

A legjobb strandok: Rendezvous Bay, Shoal Bay Road Bay, Maundays Bay Cove Bay, Meads Bay, Long Bay és a Crocus öbölben. A Taxisok boldogan kivisznek és a nap folyamán érted is mennek. Három kilométeren át kanyarog a napfény a fehér homokon Rendezvous Bay-en. Alkonyatkor nézd meg, hogy fogják a halászok az ezüst bonitókat a Meads Bay-en – aztán kóstold is meg egy közeli étteremben.  A naplementét pedig az igazán idilli Sandy Isle-n vagy a félkaréjú Sandy Groundon élvezd.

 

 

 

2. Anguilla Heritage Trail

 

Ha mindent szeretnél tudni a sziget történelméről, semmi mást nem kell tenned, mint végigjárnod az Anguilla Öröksége Útvonalat. Három delfin és egy H betű jelzi az ösvényt, amely tíz állomást köt össze, a térképes brosúrát, amely végigvezet az úton, online is letöltheted vagy az első állomáson is beszerezheted.

 

 

 

3. Heritage Collection Museum

 

Az örökségi útvonal első állomása. Egyszerű, de nagyon szép múzeum, amely Anguilla múltjának állít emléket, s hajómodelleken, abroncsból készített lábbeliken és háztartási eszközökön keresztül mutatja be a letűnt korok életét.

 

 

4. Prickly Pear Cays

 

A 7 tengeri park, s közöttük a Prickly Pear a búvárok kedvenc helye. Apró sziget, néhány kilométerre Anguilla partjaitól, védett vizeiben különleges növényeket és állatokat szemlélhet, aki alámerül. Ez a legjobb hely, ha dajkacápát szeretnél meglesni a mélyben. A területen egy víz alatti kanyont is találsz, párkányokkal és barlangokkal. Hogy fokozzák a hangulatot, néhány hajót is elsüllyesztettek a tengeri parkok közelében. A többségüket mára már korall borítja.

 

 

 

5. The Fountain

 

A sziget partjai mentén sziklás kiszögelléseket és rejtett barlangokat szép számban találni. A leghíresebb a Shoal öbölben fellelhető Fountain, amely egy óriási vízalatti barlang, a legizgalmasabb pedig az örökségi túra 5. állomásán, a Katouche öböl mentén fekvő Cavannagh barlang, amelybe bebújva, fáklyákkal az utat kutatva Indiana Jones-nak érezheted magad, s juthatsz el a barlang közepéig, ahol egy lyukon keresztül vakítóan szűrődik be a nappali fény, aztán irány vissza, és jöjjön a következő állomás.

 

 

 

6. Régi sóbánya és szivattyúház

 

A 6. örökségi állomás a szivattyúház, ma Anguilla egyik legjobb bárja és nyüzsgő éjszakai élet színtere. Ám mielőtt rumpuncsot szolgáltak fel reggae zenével kísérve, a sziget sóiparának központja volt: az 1600-as évektől egészen 1986-ig. A régi sófinomító készüléket is megnézheted, kiállítva a bárban.

 

 

 

7. Wallblake Ház

 

The Valley, vagyis a főváros legfőbb turistalátványossága, az örökségi útvonal 9. állomása az egykori cukornádültetvény mellé épített ház, ma múzeum és lakóház egyben.

 

TOWÁBB: Anguilla hotelek, szállások

 

1787-ben Will Blake ültetvényes építette, s ez a sziget legrégebbről fennmaradt épülete. A 2000-es években tökéletesen felújították az eredeti terveknek és színvilágnak megfelelően. A házban pékség, az udvaron pálmaliliom, mellette kis templom áll – ma a helyi pap lakhelye, és sokan rendezik a lagzijukat is e csodás környezetben. A házat bebarangolhatod, ha előre időpontot egyeztetsz.

 

 

 

 Még több információ: www.ivisitanguilla.com

 

 

(Fotó: shutterstock.com)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: