Tippek & toplisták

10 pompás app utazóknak

tipp - Ha egyedül vágsz is neki vagy a családoddal, barátaiddal, néha biztos magára hagyottan érzed magad az ismeretlen közegben. Íme, 10 pompás segítség, telefonos alkalmazás utazóknak, de nem azért közöljük, hogy az egész vakációd a képernyőre szegezve töltsd el. Nézz néha fel is, és körbe…

Telefon és szerelem.

1. FlightTrack

 

Bármely nemzetközi repülőjáratot követhetsz, pontos adatokkal, nagyítható térképen és részletes információkkal, mint például útvonal, indulási kapuk, késések, érkezési idő, vagy járat törlések. Akár rajta ülsz a gépen, akár nem… S természetesen az app az aggódó szeretteidet és barátaidat is pontos értesülésekkel látja el, ha útnak indulsz vagy érkezőben vagy. Így kevesebb az idegeskedés, pontosabb a tervezés. Az esetleges változásokat az alkalmazás ugyanis szinkron követi.

 

Elérhető az iPhone, iPad , Android és a Windows Phone, 1300 Ft. 
Letöltés: www.mobiata.com/apps/flighttrack

 

 

2. XE valutaváltó

 

Elengedhetetlen, ha hosszabb időre utazol külföldre, vagy több országba, de a felkészülést és a tervezést is segíti. Bármely ország  pénznemét átválthatod bármely ország pénznemére – persze virtuálisan. Az árfolyamok frissülnek.

 

Elérhető: ingyenes, IOS és Android
Letöltés: www.xe.com

 

 

3. Around Me

 

Külföldön, idegen helyen néha elbizonytalanodunk, épp az helyismeret és információhiány miatt. Ez az alkalmazás ismerőssé tesz az ismeretlen helyen is, hiszen a szoftver, azonosítva a tartózkodási helyed, megmutatja, hol a legközelebbi szupermarket, vagy patika, hol találsz parkolót vagy egy sörözőt… Kilistázza a közeli bankokat, bárokat, kávézókat, benzinkutakat, kórházakat, szállodákat, mozikat, parkolókat, gyógyszertárakat, kocsmákat, éttermeket, szupermarketeket, taxikat és a színházakat. Teljes címmel, telefonszámmal és ajánlott útvonallal.

 

Elérhető: ingyenes, IOS és Android
Letöltés: www.foodspotting.com/about 

 

 

 

4. Foodspotting

 

Alkalmazás az elkötelezett ínyenceknek, megmutatja hol érdemes enned a környékeden, mit szeretnek a barátaid és a gasztro szakemberek. A felhasználók fejlesztik a tartalmat, de itt nem lehet fikázni, csak reálisan leírni a tapasztalataidat. Jó és reális képeket is kapsz, és nem csak általános leírást, hanem konkrét értékelést vagy fotót is az egyes ételekről.

 

Elérhető: ingyenes, IOS és  Android
Letöltés: www.foodspotting.com/about

 

 

5. Packing Pro

 

Ha azt állítod, hogy az úti csomagolás nem egy egzakt tudomány, akkor még sohase próbáltál a bőröndöd tetejére egy Jessica Simpson tűsarkút és egy felfújható strandlabdát begyömöszölni. Az app ebben segít, nem gyömöszölni persze, hanem megtervezni a csomagolást.  Mondd meg, hova utazol és mennyi ideig, és létrehoz egy listát a szükséges bepakolni valókról. Nem feledkezik meg az útlevélről, a kütyükről és a fürdőruháról sem. Nem hiszed el, de mindenre gondol és mindenre emlékeztet.

 

Elérhető: iOS, 2,99 $
Letöltés: itunes.apple.com/us/app/packing-pro

 

 

6. JetLag Genie

 

A Jet lag a transzatlanti utazó átka… de ez az alkalmazás segít minimalizálni a káros hatásokat. Beírod a pontos helyszíneket és dátumokat, valamint a szokásos esti lefekvési időd - és egy személyre szabott ébresztőórát és cselekvési sort kapsz, annak érdekében, hogy mondjuk hétfő délután ne úgy ébredj, mintha kedd reggel lenne.

 

Elérhető: IOS, 2,99 $
Letöltés: https://itunes.apple.com/us/app/jetlag-genie

 

 

7. Sunscreen

 

Ha nem akarod, hogy a tél beköszöntével úgy nézz ki, mint egy cserzett kézitáska ki, töltsd le ezt az alkalmazást. Beírod, éppen hol napozol, és a szoftver érzékeli az adott hely UV minősítését, ennek megfelelően pedig időzíti és figyelmeztet, hogy mikor és milyen faktorú krémmel kell bekenned a tested.

 

Elérhető: ingyenes, IOS
Letöltés: www.weatherpro.eu/iphone/weatherpro.html

 

 

8. WeatherPro

 

Időjárás-jelentést és előrejelzést kaphatsz a világ kétmillió földrajzi pontjáról.  Napsütés, felhőzet, légnyomás, szélsebesség, páratartalom, mindent kellő részletezéssel.

 

Elérhető: iPhone , Android  és a Windows Phone, 4,49 $
Letöltés: weatherpro.eu/iphone/weatherpro.html

 

 

9. Wi-Fi Finder

 

Az adatroaming díjak még mindig nevetségesen magasak, nem árt tudni, hol találsz egy tisztességes wi-fi hotspotot. Nem kell a városban bolyonganod a kezedben a mobiloddal mint egy légycsapó és kapásra várni… töltsd le ezt az alkalmazást, és kövesd az utasításokat, máris elvezet a legközelebbi vezeték nélküli internetforráshoz. Az a legjobb benne, ha előre offline módban letöltöd az adott helyszínt, a térképet, egy csomó pénzt spórolsz meg, mert akkor az adatbázisból dolgozik.

 

Elérhető: ingyenes, iPhone, iPad,  Android
Letöltés: itunes.apple.com/us/app/wi-fi-finder

 

 

10. Betegséglexikon

 

A nyári szabadság idején kimozdulunk a komfortzónánkból, nem a rutin szerint töltjük a napokat. Ismeretlen helyekre utazunk, többet mozgunk, s legtöbbször csak az okostelefonunkat visszük magunkkal. Ám ha történik velünk valami, egy baleset vagy elkap a rosszullét, a gyors diagnózis akár az életünket is megmentheti.  A hazipatika.com Betegséglexikona – amely mobilalkalmazásként is elérhető – a segítségedre lehet az első percekben, órában.  Az alkalmazásban szereplő 600 betegség leírását szakorvosok lektorálták, így a leghitelesebb képet kaphatod a kiválasztott betegség okairól, előfordulásáról, diagnózisáról, tüneteiről, kezelési lehetőségeiről.

 

► Elérhető: ingyenes, Windows Phone, Android
► Letöltés:  www.hazipatika.com/applikaciok 

 

(Fotó: flickr.com by Matthew G)

Betöltés...
(6)
Pozitív értékelés (6) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: