Arequipa

Peru  - Déli csücskén, mintegy 100 mérföldre a tengerparti Mollenda városától, az Andok hegyei között emelkedik Arequipa, a Fehér Város.

Arequipa, Peru nevezetessége a Colca kanyonhoz közel.

A hósapkával borított vulkán, El Misti árnyékában fekvő település becenevét a gyöngyházfényű, fehér vulkanikus kőzetből épített, meseszép épületeiről kapta, a legszebb közülük az arequipai katedrális.

 

Leghíresebb épülete a Santa Catalina kolostor, amelyet 1580-ban egy gazdag özvegy alapított.

 

Az apácák mind a legelőkelőbb spanyol családok sarjai közül kerültek ki, és óriási hozománnyal léphettek csak be a kolostorba.

 

 

Minden nővérnek volt egy, de inkább három rabszolgája, és ebben a kolostorban korántsem az apácák istenfélő életét élték. Meghívott zenészek szórakoztatták őket, és hatalmas orgiákat rendeztek s partikat adtak.

 

TOwÁBB: Arequipa hotelek és szállások

 

A dorbézolásnak 1871-ben egy IX. Piusz pápa által iderendelt nővér vetett véget, aki hazaküldte a gazdag lánykákat, fölszabadította a rabszolgáikat, s felajánlotta nekik, hogy nővérként maradhatnak vagy szabadon távozhatnak.

 

A helyiek még ma is mesélik a történeteket a terhes apácákról és egy csecsemő csontvázáról, amelyet az épületbe befalazva találtak meg, de utóbbi városi legendát a közeli Santa Rosa kolostorról is terjesztik…

 

 

 

 Cím: Arequipa, Santa Catalina 301. Nyitva:  09:00-17:00. Belépődíj: 35 SOL/PEN. Honlap: www.santacatalina.org.pe

 

 

(Fotó: shutterstock.com)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: