Auckland

Új-Zéland kapuja a turisták és üzleti utazók számára. De bármerre is visz innen az utad, egy-két napot érdemes itt eltölteni. Akklimatizálódásra épp megfelelő, bár nem olcsó város ez sem. A Sky Tower a legnépszerűbb látványosság, és a legidegborzolóbb is, ha vállalkozol egy szimulált bungee ugrásra.

Praktikus tudnivalók Aucklandről árakkal.

Időjárás

 

Auckland klímája egész évben nagyon enyhe és kellemes. A nyár meleg és kellően párás, a hőmérséklet általában februárban tetőzik, de szinte sohasem forró, a páratartalom miatt kellemes a szabadban tartózkodni. A tél hűvösebb, de a nappali hőmérséklet kellemes. Az eső hirtelen jön és gyorsan távozik.

 

Aucklandi hotelek, szállás

 

Az hotel és szállás árak szinte a szezontól függetlennek, kivált az alsó kategóriákban.  A főszezon októbertől márciusig tart, késő tavasztól kora őszig, amikor meleg és hosszú a nappal. A dollár és a helyi valuta, a NZ $ arányától függnek az árak.  Rengeteg a szálloda és a jó szállás, méltányosak az árak, talán azért, hogy a hátizsákosok érkezésük után ne induljanak el a sziget híres ösvényei felé azonnal.

 

  Booking.com  

 

 

Látnivalók

 

Az Auckland Museum lenyűgöző neoklasszicista épülete maori kincseket rejt magában. Ha jól időzíted a látogatásod, még igazi ősi maori harci táncbemutatót is láthatsz. Az aucklandiek nagyon szeretik a szabadban tölteni idejüket, görkorcsolyáznak a Cornwall Parkban vagy Mission Baynél, kajakoznak és vitorláznak a Waitemata-öbölben vagy a Waiheke szigeten pihennek – csatlakozz hozzájuk. Késő délután pedig menj fel a Sky Towerbe az üveglifttel, és láthatod a legszebb naplementét.

 

Sky Tower: olcsóbb, ha kihagyod a felső Sky Deck-et  >> 28.00 NZD

Skyjump a Sky Towerről: nagyon biztonságos >> 225.00

Tengerészeti Múzeum: némi ráfizetéssel hajókázni is lehet >> 15.00

 

A 328 méter magas Sky Towerről felejthetetlen kilátás nyílik a városra, a kikötőre és az öbölre. A torony  egy kaszinót, színházat, szállodát és konferencia központot is befogad.  A látogatók forgó étteremben vacsorázhatnak élvezve  a körpanorámát,  de egy üvegfalú lifttel is feljuthatnak a látogatóközpontba, ugyanezen – de vacsora nélküli – élményért, itt egy audio-vizuális útmutató segít eligazodni a látottakon.

 

Közlekedés

 

Ha nem tudsz eligazodni, a www.maxx.co.nz segít, a helyi menetrendek és útvonal tervezés által. Nem jó a tömegközlekedés, és drága is.   

 

Taxi a reptértől a városközpontig >> 50.00 - 100.00 NZD

Airbus a városközpontig >> 16.00

Helyi busz és vonat a városközpontig >> 9.80

3km taxi Aucklandban >> 10.00 - 15.00

Busz a belvárosban >> 0.50 - 1.50

 

Étkezés

 

A gasztronómia szerelmesei igazán otthon érezhetik magukat Aucklandben, itt minden van, a világ minden tájának konyhája, jó minőségben és autentikusan elkészített ételekkel. A Viadukt-öböl felkapott és társasági esemény-számba menő étkezdéiben elsősorban tengeri fogásokat készítenek. A legfinomabb spanyol tapas és legfrissebb hal lelőhelye a Mission Bay tengerparti kávézói és bárjai, a legelegánsabb éttermek pedig a divatos Ponsonby Roadon sorakoznak.

 

Költségkímélő reggeli gyorsétteremben >> 5.70 - 9.00 NZD

Költségkímélő ebéd: ázsiai éttermekben akciós ebédek >> 7.00 - 11.00

Költségkímélő vacsora: pubok és bárok >> 10.00 - 16.00 

Sör (pint) >> 4.20 - 8.20

McDonald's Big Mac >> 3.60

 

Aktuális árak ⇒ Auckland

 

Vásárlás

 

Aucklandben a vásárlást is összekötheted a városnézéssel. Waiheke sziget szépséges szőlőültetvényeiben gyönyörködve Syraht vagy Chardonnayt kóstolhatsz és vásárolhatsz, a tengerparti Devonport történelmi utcáin pedig változatos árukínálattal csalogató üzletek között bóklászhatsz. A nagynevű tervezők boltjait a High Streeten találod, de a Parnell és a Ponsonby butikjai is tömve vannak divatos holmikkal. A hétvége a piacok ideje: az Otara, a franciás La Cigale a Parnell negyedben és a Farmers' Market a Britomartban a legjobbak.

 

Szórakozás

 

A Viaduct-öböl és Britomart tele van szórva bárokkal, a legjobb táncos klubokat pedig a Ponsonby Roadon találni. A Karangahape Road éjfél körül kezd el élettel megtelni, bárjai, strip-klubjai és élőzenés mulatói ki sem ürülnek hajnalig. Ha elegánsabb szórakozásra vágysz, az Új-Zélandi Szimfonikus Zenekar előadására vegyél jegyet az Auckland Town Hallban.

 

 

 

Honlap: www.aucklandnz.com

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Chris Gin)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: