Tippek & toplisták

Autókölcsönzés

Tipp - Az internet a leggyorsabb és a legjobb módja annak, hogy foglalás előtt összehasonlítsd a kölcsönzők és kölcsönözhető autók bérlési feltételeit és árait. Beleértve az akciós ajánlatokat és biztosításokat is. Foglalj most! Kattints a képre...

 

JÖN! JÖN!
Foglalj most! Kattints a képre...

 

1. Vigyázz, más a bérelt autó ára, ha magad mégy érte, ha felveszed a városban, ha oda hozzák, ahonnan indulsz, és bizony drágább, ha a repülőtéren veszed fel vagy adod le. Ugyanez érvényes az autóbérlés befejezésére is.

 

2. Nézd meg, hogy az alapkölcsönzési díjon felül milyen extra költségeket számolnak fel, különösen a kilométerdíjakra, a takarításra, kiszállításra vagy visszafuvarozásra tekintettel.

 

3. Azt is nézd meg – ha valahol másutt adod le az autót, mint ahol felvetted, mondjuk egy repülőtéren –, felszámítanak-e, s ha igen, mekkora költséget.

 

4. Nagyon pontosan tájékozódj, hogy mire terjed ki az autó biztosítása és hány személyre. Ha más is vezeti az autót, akkor annak lehetőségét a szerződésnek tartalmaznia kell.

 

5. Mindig csak olyan és akkora autót bérelj, amelyre épp szükséged van. A belső extra felszerelésekből sem kell a leggazdagabb kínálatot választanod. Amúgy a bérautók általában alapmodellek.

 

6. Ne fogadd el a lehetőséget, hogy üres tankkal viheted vissza az autót, mert ha a bérbeadónak kell feltöltenie, az bizony többe kerül, mint a benzin ára…

 

7. Vizsgáld meg az autót, mielőtt átveszed. És ellenőrizd, hogy a kisebb karcolások, horpadások, esetleges üvegrepedések pontosan és részletesen rögzítve vannak-e az átadási szerződésben, és az autót ezek ismeretében biztonságosnak tartod-e a tervezett utazásra.

 

8. Általános feltétel: azon személy jogosult autóbérlésre, aki 21. életévét betöltötte, és minimum 12 hónapnyi vezetői tapasztalattal rendelkezik. (A feltételek a megállapodástól függően eltérhetnek.) A legtöbb autó- kölcsönzőnél a 21-25 év közötti bérlőknek emelt biztosítási díjat kell fizetniük, illetve korlátozott kategóriákból választhatnak.

 

9. Fontos! Mivel az autó átvétele során a bérlő köteles felmutatni egy, a nevére kiállított nemzetközi hitelkártyát a hozzáférési adatokkal - kérdezz rá, miként szűnik meg a hitelkártyád kiszolgáltatottsága a bérlés befejezése után.

 

10. Az autó visszaadásakor ügyelj rá, hogy az átvétel teljes körű legyen, ne lehessen utólag konstruált ürügyekkel a kártyádról extra költségeket levonni.

Fotó: pixabay.com

Betöltés...
(11)
Pozitív értékelés (11) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: