Tippek & toplisták

Autóvezetés külföldön

Tipp - Amikor vezetsz, rakd a büszkeségét a hátsóülésre, és élvezd magát az utazást és az autózást. És persze ne feledd, nem csak akkor érhet atrocitás, ha kiszállsz...

Mire ügyelj vezetés közben külföldön

1. Forgalmas utcákban, mikor a táskád az egyik oldalon a kocsiba teszed, zárd le az ajtót, amíg a másik oldalon be nem szállsz az autóba.

 

2. Ha egy közlekedési lámpánál megállsz, mindig legyen legalább félig felhúzva az autó ablaka, ugyanis könnyen benyúlhatnak, és elvehetik a nyakláncod vagy kézitáskád némely erre specializálódott személyek.

 

3. Jobb, ha nem teszed magad mellé a táskát a szomszéd ülésre. Motoros tolvajok a kocsi mellé húzódva betörhetik az ablakot, és kiemelhetik a táskát.
 
4. Ha egy elhagyatott úton valaki jelzi, hogy meghibásodott az autód, ne állj meg, míg forgalmas részre nem érsz, de akkor se szállj ki, hanem nyomd addig a dudát - ez a nőktől jobbára elfogadható - míg oda nem jön, és segít valaki.  Közben figyeld, hogy nem követtek-e, s ha mégis, ne tőlük kérj segítséget...

 

5. Ha idegen helyen az autóban segítségre van szükséged, ne nyisd ki teljesen az ablakot, ott a duda... de aprókat dudálj, figyelem felkeltésül.

 

6. Az autóban nem szabad figyelemfelkeltő tárgyakat elől hagyni, különösen térképet és útikönyvet. Ez jelzi, hogy turista vagy, és azt, hogy érdemes feltörni csomagtartót…
 
7. Kivilágított és lehetőleg őrzött helyen parkolj.
 
8. Ne szállj ki a taxiból, amíg nem győződtél meg arról, hogy a helyes címre hoztak, fizess az autóban, így nyugodtan ellenőrizheted, jól kaptál-e vissza.

 

9. Ha kocsival érkezel a reptérre, s ott is hagyod, írd fel a visszafelé szóló jegyre a parkolóhelyed. A parkolójegyet pedig hagyd az autóban, de egy kívülről nem látható helyen, a parkolójegyet ugyanis roppant könnyű elveszíteni az utazás alatt.

 

Fotó: flickr.com by michael

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: