Bangkoki tudnivalók

Thaiföld - Bangkok forró, színes és illatos. Sokszínű építészete, a színpompás ruhákba öltözött lakói, a mindenütt pompázó egzotikus virágok és a piacokat elárasztó friss gyümölcs és fűszerek mind hozzájárulnak e városképhez.

Bangkok hasznos tudnivalói árakkal.

Bár a világ egyik nagyvárosa, nemzetközi viszonylatban mégis olcsónak minősíthető. Miként a közlekedés, úgy látnivalók belépti díja se jelent terhet a pénztárcának. Az étkezés is olcsó, nem csak az utcai standokon, de azt éttermekben is.

 

Időjárás

 

Thaiföld időjárása az egész évi turisztikára alkalmas. Az éghajlat trópusi, magas hőmérséklettel és nedvességtartalommal is. Nyáron a szelek nedves levegőt hoznak az óceántól a szárazföldre, télen száraz hideg levegőt és az esők időszakát. A száraz évszak novembertől áprilisig tart, a december és január szinte teljesen csapadékmentes.  Az esős évszak júniustól szeptemberig tart, de az eső nem tartós.

 

 

Bangkoki hotelek és szállás

 

A szállás meglehetősen olcsó Bangkokban, de az alsó kategóriák alacsony színvonalúak, ha egy kicsivel többet vagy még többet fordítasz a szállásra, egyre jobb és kellemesebb szolgáltatásokhoz juthatsz. A bangkoki jobb szállodák árképzése alkalmazkodik a száraz és esős évszakokhoz.

 

A főszezon novembertől és áprilisig tart,  a csúcs a karácsonyi és újévi ünnepek ideje. A hotelek telítettek. Az esős évszakban, májustól októberig, mérsékeltebbek a szállásárak.

 

  Booking.com  

 

 

 

Közlekedés

 

Bangkok hírhedt a hatalmas forgalomról és a forgalmi dugókról. Ezen enyhít némileg az egysínű magasvasút és a metró. De kiterjedt hálózatot járnak be  a buszok is. Népszerű a tuk-tuk és a taxi-vizitaxi egyaránt. De bejárhatod a várost kölcsönkerékpárral is.

 

Taxi a reptértől a városközpontig  >> 9.90 - 16.00 $

Airport Express busz a városközpontig >> 5.00

Busz a repülőtérről a városközpontig   >> 1.00 - 1.40

Skytrain magasvasút  >> 0.50 - 1.40

3km taxi Bangkokban  >> 1.70 - 2.40

3km tuktuk Bangkokban  >> 1.00 - 2.70 $

 

 

Étkezési árak

 

Wokot rázó szakácsok minden sarkon – nem csoda, hogy Bangkok az utcai étkek fővárosa. A hátizsákosok mind Banglamphu szűk utcáinak standjai felé veszik az irányt, hogy nagyon olcsón szerezzék be a finom, ragadós pad thai tésztát vagy a fűszeres papaya salátát. A Phahurat indiai negyed teaházai autentikus curryt és biryanit (fűszeres, rizses étel) kínálnak, a nyüzsgő kínai negyedben pedig tökéletesen elkészített kínai tésztát kaphatsz.

 

Sukhumvit és Silom elegáns éttermei nemzetközi fogásokkal szolgálnak – itt minden kapható a közel-keletitől az olasz konyha remekeiig. Ha alkoholra vágysz,  már mélyen bele kell nyúlni a zsebedbe, jobb, ha valamelyik apróbb boltocskában veszed meg az első körökre valót és a hotelben alapozva iszod meg…

 

Költségkímélő reggeli: utcai árusoknál  >> 0.90 - 3.90 $

Költségkímélő ebéd: utcai árusoknál  >> 1.40 - 6.70

Költségkímélő vacsora: utcai étkezdék  >> 1.70 - 8.40

Korsó sör: keresd a happy hours-t  >> 2.00 - 4.90

McDonald's Big Mac  >> 2.40

Pizza: amerikai vagy európai stílusú pizzák  >> 3.90 - 11.70

Bolti sör: 7-Elevens boltok minden sarkon  >>  0.90 - 1.40

Csésze kávé: instant porból és viszonylag drága  >> 1.00 - 2.00

Palackozott víz (1,5 l-es)  >> 0.50 - 1.20

Rum (750ml):  több márka, különböző szupermarketekben >> 3.00 - 4.00 $

 

 

Látnivalók 

 

 

A leglátványosabb a hatalmas és rendkívül díszes Grand Palace, és a mellette lévő Fekvő Buddha temploma. Részletekért nézd meg a Bangkoki látnivalók oldalunkat.

 

Grand Palace: fél nap, királyi székhely, Smaragd Buddha  >> 11.70 $

Wat Pho: itt van a híres Fekvő Buddha >> 1.70

Wat Arun: a reggeli fényben gyönyörű templom  >> 0.70

Jim Thompson Ház: selyem és művészet, manufaktúra  >> 3.40

Nemzeti Múzeum: thai művészetek és a kézműves termékek  >> 1.40 $

 

 

Vásárlás

 

Aromatikus fűszerek illata, versengő kakasok hada és temérdek thai kézimunka színesíti a 15 ezer standos Chatuchak hétvégi piac forgatagát. De korán kell kelned, ha a teljes pompájában és nyüzsgésében szeretnéd látni, és készülj jó kedélyű alkudozásra a vásárláskor.

 

A Királyi Palota melletti Amulet Piac magával ragadóan hangulatos, tele színes köpenybe öltözött monkokkal, a kínai városrész labirintusszerű piaca pedig a legfrissebb élelmiszereket kínálja. A dizájner divatcikkek, bőr- és selyemáruk lelőhelye a Sukhumvit, tele csillogó üzletházakkal és butikokkal.

 

 

Szórakozás

 

A bangkoki éjszakában minden kalandor otthon érzi magát. A neonfényes Khao San úton elefántok parádéznak és tuk-tuk taxik suhannak a tömegben, szállítva az élőzene és pulzáló bárok világába az utasokat. A hedonista Patpongban és Soi Cowboyban go-go lányok szórakoztatnak, de a legfelkapottabb a Calypso Cabaret, szupermodelleket megszégyenítő alakú fiú-lányokkal tele.

 

A legmenőbb klubok a Silomot és a Sukhumvitet ékesítik, közülük is a csúcsok csúcsa a 61. emeleti Vertigo Bar, lenyűgöző panorámával a városra.

 

 

 

Még több információ: bangkok.com

 

 

(Fotó: flickr.com by kci:D)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: