Spanyolország   Barcelona    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek

Barcelonai tapas bárok

Barcelona - A tapas bárok olyan finomságokat kínálnak, hogy nehéz megállni: ne együnk sokfélét, s azt meg még nehezebb, hogy ne nagyon sokat…

Barcelona éttermei, tapas bárok.

A tapas, vagyis a finom kis falatnyi adagok mesterei a spanyol szakácsok. A falatkák története állítólag úgy kezdődött, hogy a borospohárra fedőként, vagyis tapasként egy kistányért tettek, hogy ne másszanak bele az italba a bogarak. Aztán erre a tányérkára jó marketingfogásként apró ízelítőt kínáltak a vendégnek… A tapas ma is hihetetlenül népszerű, s még a ma egészségesnek tartott étkezési rend főcsapásába – egyél sokszor keveset – is remekül beleillik. Elméletileg.

 

Maitea

 

A sok-sok baszk bár közül Barcelonában a jó minőséget és széles választékot tekintve a Maitea verhetetlen. Itt a tapas is nagyobbacska adagokban érkezik, a különféle húsok, sajtok, halak és tengeri fogások hidegen vagy melegen, vaskos kenyérszeletekre pakolva és pálcikával (pintxo) megtűzve kerülnek az éhes vendég elé. A pálcikát ne dobd el, ezeket számolják meg, amikor a fizetésre kerül sor: minden pintxo 1.55 euró. Mellé remek bor, almabor vagy Almogàver sör dukál.

 

Cím: Carrer de Casanova 157.  Nyitva: hétfő-szombat 11.00-24.00. Fotók és honlap: maitea.es

 

 

Quimet i Quimet

 

Padlótól a plafonig borok és más nedűk díszítik e hangulatos bodegát, amelyek a világ minden tájáról érkeztek. A hely a montaditosairól, azaz mennyei aprócska szendvicseiről híres: a mézes-mustáros lazacos és a balzsamecettel bolondított kaviáros-tonhalas a legnépszerűbbek. De a gyümölcs zselével szervírozott sajttál is igazi gasztronómiai remeknek számít. A krokettvariációkról és tengeri herkentyűkről nem is beszélve. Ha fejtörést okoz a választás, kérd meg a bármestert, állítson össze neked egy tálat. Sörből óriási a választék, van mindenféle világos, barna, fekete meg a saját márkás belga sörük, de kitűnő borokat is kínálnak. Falatozni viszont csak állva lehet, bár ez is hozzátartozik a hangulathoz.

 

Cím: Carrer del Poeta Cabanyes 25. Nyitva: hétfő-péntek 12.00-16.00 és 19.00-22.30, szombat 12.00-16.00.

 

 

 

Tossa

 

Nagyon közel esik a barcelonai Sagrada Familiához, rendkívül jó minőségű ételt kínál, ésszerű árakon, így meglepő, hogy még nem fedezték fel maguknak a turisták. A teraszt többnyire megtöltik a jókedvű helyi családok, de bent rengeteg a hely, és nagyon barátságos a hangulat. Itt árulják a város legfinomabb házi krokettjeit: gombásat, csirkéset, sajtosat, libamájasat, zöldségeset… De óriási a választék más finomságokból is: remek töltött tojás, bébi kagyló, tonhallal megpakolt burgonya és rengeteg kolbász és más hideg husi is kínálja magát.

 

Cím: Carrer de Nàpols 291. Nyitva: hétfő-péntek 7.00-23.00, szombat 7.00-17.00. Fotók és honlap: tossabcn.com

 

Itt foglalhatsz Barcelonában szállást

 

Los Toreros

 

Itt minden a bikaviadalról szól: régi fotók, poszterek, bikafejek és cordobai kalapok díszítik a falakat már az 1960-as évek óta, hamisítatlan barcelonai atmoszférát kölcsönözve a helynek. A menü sem változott sokat azóta, a tapasok között megtalálod a ma már nem sok helyen kínált rabo de torót, vagyis bikafarok ragut (bár többnyire inkább ökörfarokból készítik), de számos kevésbé ínyenc falatot is, amelyekhez házi vörösbort vagy sangríát kóstolhatsz. Nagyon családbarát hely, és vasárnap is nyitva tart.

 

Cím: Carrer d'en Xuclà 3-5, Raval/Ramblas. Nyitva: 18.00-24.00. Facebook: lostoreros

 

 

Elisabets

 

Rengeteg diák és néhány munkásember alkotja a törzsközönségét e helyi kedvenc barcelonai bárnak. A hangulat pezsgő és emelkedett, olykor meglehetősen zajos, az atmoszféra meleg, az egyik falon régi rádiók sorakoznak a félhomályban. Az Elisabets a legjobb beszélgetések helyszíne, s a vita hevében hangoskodók elhallgattatására remek tapasokat szolgálnak fel. Ráadásul baráti áron. Próbáld ki a patatas rabiatast, vagyis bolognai szósszal nyakon öntött sült krumplit és a különféle hurkákat-kolbászokat. A helyi kedvencek: morcilla amb confitada de cebollas, azaz véres hurka párolt hagymával (meglepően édes), és a choricitos, úgymint apró csípős kolbászkák sora. Hozzá a korsó sör 3.50 euró.

 

Cím: Carrer d'Elisabets 2-4. Nyitva: hétfő-csütörtök és szombat 8.00-23.00, péntek 8.00-02.00. Facebook: elisabets

 

 

 

Még több információ: bcnrestaurantes.com/eng

 

 

(Fotó: flickr.com by maitea es)

Betöltés...
(9)
Pozitív értékelés (9) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: