Spanyolország   Barcelona    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek

Barcelonai hotelek

Spanyolország - Barcelona nem az olcsóságáról híres. Ezért, ha megfizethető, és nem csak  megfelelő, de különleges szállásra bukkanunk, azt érdemes megbecsülni. Mutatjuk a toplistát. A kategóriájukban legjobbakat.

Barcelona legjobb hotelei, szállodái.

Barcelona Európa legújabb kedvence. Szálláskínálata eklektikus, a luxus és az olcsó szoba egyaránt megtalálható. Közöttük pedig a változatos boutique hotelek sora.

 

Olcsó hotelekre, panziókra a Barri Gòtic negyedben számíthatsz, és pénzt takarítasz meg azzal is, hogy minden jelentős látnivaló gyalog is megközelíthető. A modernebb és drágább szálláshelyek a Barri Gòtic-tól északra, az Eixample negyedben sorakoznak. Kiváló éttermeket is találsz itt, de a környék a sugárutak miatt zajos. Elsősorban az üzleti utazók és a konferenciázók népesítik be a hoteleket.

 

A Sants negyed is hasonlóan modern, de ez már kissé messze van a látnivalók sokaságától. Északabbra, a Gracia negyed jellegzetesen katalán környék. Bohém és diákos a hangulata. A napfényben fürdőző épületek csak egy-két emeletesek, az utcai élet is barátságos. A negyed nevezetessége a Park Güell. Jó a tömegközlekedés és remek bárok és éttermek várnak.

 

Ohla Hotel

 

Hotel a barcelonai a székesegyház és a Ramblas sétány szomszédságában. Tetőtéri medencéje nem csak felfrissít, de pazar panorámát is kínál. Butique hotel hatalmas ablakokkal és modern szobabelsőkkel. Itt papucs is jár szobákhoz… A La Plassohla nevű étterme tapasairól is híres. 

 

Cím: Via Laietana, 49, Ciutat Vella negyed, 08003 Barcelona, kétágyas szoba 310 €-tól Honlap és foglalás magyarul itt: Ohlahotel

 

 

 

Hostal Goya

 

Kicsi, de kényelmes hotel, világos és tiszta szobákkal az Eixample negyed szívében, amelyet az egyébként drágább hotelekhez szokott üzleti utazók is előszeretettel választanak. Olyan családias a légkör, mintha otthon lennél, csak sokkal profibban működik minden… A legjobb szobákhoz erkély is tartozik.

 

Cím: Carrer Pau Claris, kétágyas szoba 85 €-tól Honlap és foglalás magyarul itt: hostalgoya

 

 

 

Hostal Gat Raval

 

A város egyik legizgalmasabb negyedében fekszik ez a hotel. Rálátást nyújt Barcelona egy olyan arcára, amelyet ritkán látnak turisták. S bár a városközpontban van, a Raval negyed különlegessége, hogy a legnépszerűbb az ázsiai emigránsok körében, így tele van remek indiai és pakisztáni éttermekkel, boltokkal és színházakkal. A szobák kellemesek, a hotel modern.

 

Cím: Carrer Joaquin Costa 44, kétágyas 74.90 €-tól | Metró: Universitat Honlap és foglalás magyarul itt: hostalgatraval

 

 

 

Hosteria Grau

 

Egy nagyon hangulatos hotel kacskaringós csigalépcsővel és kandallóval, amely nagyon jól jön, ha télen látogatsz a városba. A központi fekvése ellenére – a talán legzajosabb és legnyüzsgőbb Raval negyedben, a Plaça Catalunya mellett található – a hotel és környéke egyáltalán nem túl zajos. Családi apartmanokat is kínál, konyhával is felszerelve

 

Cím: Carrer Ramelleres 27; kétágyas szoba 85 €-tól. Metró: Catalunya Honlap és foglalás magyarul itt: hostalgrau

 

 

 

Hotel Ciutat Vella

 

Sikkes, ultramodern hotel, világos és tágas szobákkal s számos ágykombinációval, beleértve az emeletes ágyat is. A Macba művészeti múzeumtól egy saroknyira fekszik, a város egyik legtrendibb részén. A modern Barcelona megtestesítője.

 

Cím: Carrer Tallers, 66; +34 934 813 799; kétágyas szoba 90 €-tól. Metró: Universitat Honlap és foglalás magyarul itt: hotelciutatvella

 

 

 

Hotel España

 

A katalán modernizmus igazi gyöngyszeme. Az a Lluís Domènech i Montaner tervezte gyönyörű belső tereit, aki a híres Palau de la Musica koncerttermet is. Itt megszállni olyan érzés, mintha Gaudí korába csöppentél volna. Ráadásul a hotel étterme kifejezetten jó, s az elhelyezkedése is: egy saroknyira a La Ramblától.

 

Cím: Carrer Sant Pau 9-11;  kétágyas szoba 92 €-tól. Metró: Liceu  Honlap és foglalás magyarul itt: hotelespanya

 

 

 

Hotel Market

 

A gasztrománok imádják ezt a hotelt remek, mediterrán stílusú étterme miatt, s vacsora után tele hassal jólesően sétálnak föl a lépcsőn, hogy megpihenjenek sikkes, feketére lakkozott, keleti motívumokkal díszített szobájukban. Számos szobához erkély is tartozik, és érdemes olyat választani, sőt, konyhával rendelkező szobát is választhatsz, s mint a szálloda nevében is benne van, a piac kétpercnyi sétára található (a Mercado Sant Antoni) – így friss alapanyagokból magad is kreálhatsz finom vacsorákat.

 

Cím: Passatge Sant Antoni Abat 10; kétágyas szoba 93 €-tól. Metró: Sant Antonio Honlap és foglalás magyarul itt: markethotel

 

 

 

Hotel Jardi

 

A nyugalom oázisa. Egyszerű és csöndes hotel, amely egy kellemes, fákkal övezett téren fekszik. A művészi és üzleti negyed szívében, egy háromszáz éves épületben kapott helyet. A szobához tartozó kis erkélyre nyugodtan ki lehet ülni, a balzsamos levegőt élvezni és az elénk terülő látványban gyönyörködni. Többek között Ángel Guimerá i Jorge katalán költő szobrára is rálátás nyílik a tér túloldalán.

 

Cím: Placa Sant Josep Oriol, 1; kétágyas szoba 95 €-tól Honlap és foglalás magyarul itt: hoteljardi

 

 

Itt foglalhatsz Barcelonában szállást

 

(Fotó: hostel goya)

Betöltés...
(11)
Pozitív értékelés (11) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: