Bern

Svájc - A legenda szerint az alapító Berchtold azt tanácsolta egy vadászat alkalmával, hogy az első elejtett fenevadról nevezzék el a várost. Így lett a város neve Bern és címerállata a medve.

Bern legszebb látnivalói, nevezetességei.

Svájc fővárosa, de olyan tündéri és barátságos, hogy nem is hinné az ember.

 

Belvárosa a világörökség része. Szűk, macskaköves utcái, díszes szökőkútjai, pompás épületei és hatalmas csillagászati toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt is.

 

Négy tornya közül az Óratorony a leghíresebb, a 12. században épült, kezdetben a városfal nyugati kapujaként szolgált, aztán női börtönként, leégett, de gyorsan újraépítették – ez után helyezték el benne a torony híres óraszerkezetét a medvefigurákat felvonultató órajátékkal.

 

⇒ Itt foglalhatsz Bernben szállást

 

Az óváros legjelentősebb temploma a késő gótikus Münster, híresen szép és érdekes a nyugati főkapuzat 234 emberalakot felvonultató, az utolsó ítéletet ábrázoló, festett szoborcsoportja. Kilenc harangja közül kettő is különleges, az egyik a 13–14. századi ezüstharang, a másik a nagyharang – amely egyben Svájc szerte is a legnagyobb. [Belépő 5 CHF]

 

Albert Einstein 1903–1905 között a városban élt, egykori lakhelyén – ahol az általános relativitáselméletét is kidolgozta –, a Kramgasse 49. alatti Einstein-házban emlékmúzeumot rendeztek be.

 

A Nydegg híd keleti hídfőjénél található a 16. században kialakított Medveverem (Bärengraben), amelyben néhány medve – Bern címerállata – éli sanyarú mindennapjait eléggé méltatlan körülmények közepette.

 

 

 

Még több információ: bern.com

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Kuster Wildhaber Photo)

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: