Bora Bora

Francia Polinézia - Tahititól 200-300 km-re északra fekszik a térség legismertebb és a turisták által leglátogatottabb, ennek megfelelően legdrágább szigete. 

Bora Bora neve azt jelenti: Elsőszülött.

 

A lI. világháborúban az amerikaiak védelmi erőddé építették, de erről már csak 3-4 védőlöveg és a térség legkorszerűbb repülőtere árulkodik.

 

Aktuális árak Francia Polinéziában

 

A sziget kráter öble a világ egyik legváltozatosabb élővilágát rejti. Itt többnyire a tengerre épített bungalók divatosak, de aki a parton szeretne lakni, az is számtalan jobbnál jobb szálloda között válogathat.

 

A legkedveltebb túrák a lagúnába vezetnek, ahol a főattrakció az együtt úszás a 2-3 méteres óriás rájákkal vagy a korallzátonyon kívül egy delfincsapattal. A sziget a parton is változatos, hiszen a tengerből magasra nyúló vulkáni hegy, a buja zöld színek, a virágok végeláthatatlan gyűrűje mindenkit ámulatba ejt.

 

⇒ Itt foglalhatsz Bora Boran szállást

 

Bora Bora úgy él az európai emberek képzeletében, mint a megtestesült trópusi álomsziget. Nos, ha reálisak akarunk lenni, akkor a Földnek ezen a pontján Bora Bora nehezen kerülne be a top tízbe. A természet ugyan megtette a magáét, de a turisták hada sok kárt okozott a szigetnek, melynek természetes konkurensei a körülötte elhelyezkedő, szinte érintetlen szigetek százai.

 

 

 

 Még több információ és fotó: www.tahiti.com

 

 

 

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: