Tippek & toplisták

Borzongató és romantikus csókok

Egy csók és más semmi… de ha mégis hiányzik valami a tökéletes boldogsághoz, akkor íme, a világ hét pontja, ahol a csók még romantikusabb és még borzongatóbb.

1. Callejón del Beso / Mexikó

 

A mexikói Guanajuato városka szűk sikátorának egyik oldalán élt Donna Carmen, aki Don Luis-ba volt szerelmes, de a lányt az apja máshoz akarta kényszeríteni. Don Luis azonban kivett egy kis szobát a szemközti ház utolsó emeletén, így az ablakon kihajolva kerülhetett egymáshoz egészen közel a szerelmes pár.

 

Ám egy ilyen kihajolós légyott idején az apa betört Carmen szobájába, és dühében agyonverte a lányát, a fiút pedig áthajolva az ablakon lerántotta a mélybe… Ha a pároddal sétálsz a sikátorban, a harmadik lépcsőn - ha jót akarsz - álljatok meg és csókoljátok meg egymást…Nem téveszted el, mert jelölve van.

 

 

 

 

2. Rodin múzeum / Párizs

 

Tégy egy romantikus sétát a párizsi Rodin múzeumban és a zegzugos rózsakertben. A múzeumban számos világhírű szobor – mint a Gondolkodó, a Pokol kapuja és a Calais-i polgárok – mellett visz el az utad, ám amikor a Csók-hoz érkezel a pároddal, semmi se tartson vissza …  

 

 

 

 

3. Csókos pad / Syracuse

 

A New York állambéli Syracuse Egyetem 1912-ben kapta ajándékba és helyezte el az épület előtt azt a kőpadot, amely hamar legendássá vált az egyetemisták körében. Mert ha egy pár a padra ül és csókot vált, hamarosan jön az esküvő és a hosszú boldog házasélet… De aki egyedül ül le a padra, annak az élete nem lesz annyira mesebeli…

 

 

 

 

4. Sóhajok hídja / Velence

 

Olasz babona: csókold meg a kedvesed egy velencei gondolában ülve naplemente idején a Sóhajok hídja alatt… Garantált az örök szerelem.

 

 

 

 

5. Ellis Island / New York

 

Hosszú hajóút után erre a szigetre érkeztek a tengerentúli bevándorlók. A fogadás, a vizsgálatok és a karantén után, ha kompra szállva elindulhattak végre Manhattan felé, az utolsó teremben találkozhattak a rég nem látott, és rájuk várakozó családtagjaikkal és szeretteikkel.

 

Csók, ölelés, öröm és megkönnyebbülés hatotta át a termet. A teremben egy fa oszlop állt, ezt nevezte a köznyelv Kissing post-nak.

 

 

 

 

6. Júlia erkélye / Verona

 

Shakespeare óta a halhatatlan szerelem jelképe. Elválás előtt egy csók az erkély alatt, édessé teszi a bánatot.

 

De, figyelj csak modern Rómeó: 1. nem kell elválnotok, 2. nem kell az erkélyre másznod, 3. nem kell eldobnod a nevedet sem.

 

 

 

 

7. Oscar Wilde síremléke / Párizs

 

A Père Lachaise-i temetőben nyugszik Oscar Wilde, a költő és író. A márványemlékművet 2011-ben megtisztították piros ajkakat formáló csóknyomoktól.

 

Most egy üvegkeret védi a sírt, de telis teli van  már rúzsfoltokkal…

 

Fotó: flickr by Riku Kettunen, Kirsteen, Adam Smok, David Malouf, Christian, christine592

 

 

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: