Brazília : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek

Világ & városok

Rio de Janeiro

Brazília – Rió félelmetes város. És boldog. És laza, nagyon laza. Bikinik a tengerparton, szamba az utcákon, lenyűgöző hegycsúcsok a háttérben, esőerdő és homokos strandok a város peremén. Ilyen egyszerű.  

Világ & városok

Amazonas túrák

Brazília - Egy félnapos, fából készült gailoával megtett hajóút Belémből vagy Manausból kiindulva épp elég, hogy mindent, mi fontos, megtapasztalj. Vigyél magaddal vizet és élelmet.


Világ & városok

Iguazu vízesés

Brazília - Argentína - Szélesebb, mint a Viktória-zuhatag, és magasabb, mint a Niagara-vízesés. Puerto Iguazu közelében folyik össze az Iguazu és a Parana folyó. Ettől keletre található a világ legnagyobb kiterjedésű vízesése.


Világ & városok

Chapada dos Guimarães Park

Brazília - Sportos kikapcsolódásra a legjobb terep. 330 négyzetkilométer a kiterjedése.


Világ & városok

Fortaleza

Brazília - Rio de Janeiro egyenlítői megfelelője. Nincs sok látnivalója, ám annál izgalmasabb a hedonista tengerpartja. Itt nyaralnak a brazilok.


Világ & városok

Pantanal

Brazília - A világ legnagyobb lápos-mocsaras vidéke, ezernyi állattal s növénnyel.


Világ & városok

Brazíliai tudnivalók

Brazília - Ékszert az utazásra ne vigyél magaddal, és a készpénzt is rejtve hordd. Az értékesebb fényképezőgépeket és videókat rögzítsd vámáru-nyilatkozaton! A hotelben használd a széfet. A favelláktól, vagyis a bádogvárosoktól tartsd távol magad.


Világ & városok

Brazil konyha

Brazília - Az evés majdnem olyan érzéki, mint a tánc. A legfontosabb étkezés az ebéd, alapvetően hús, rizs, bab és utána a kávé. A brazilok a hús szerelmesei, és még a legszegényebbek is esznek húst – naponta!