Brugge-i kisokos

Belgium - Európa legjobb állapotban fennmaradt középkori városa, Belgium legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, egy igazi 13. századi "szabadtéri múzeum". Ez egy bájos kis város, macskaköves utcákkal és  labirintusszerű vízi utakkal, csatornákkal, feltérképezhető gyalog, lovas kocsival (drága!) vagy hajókázással.

Brugge praktikus tudnivalói árakkal.

Időjárás

 

Brugge-ben egész évben enyhe az időjárás, bár borús az ég és gyakran szemerkél az eső. A nyár általában kellemes, de gyakran felhős. A telek enyhék, a hó és a fagy is ritka.

 

Brugge hotelek, szállás

 

Nem túl drága a város, szállást a városközponttól néhány háztömbnyire érdemes foglalnod. Csak az a baj, hogy az évi 4 millió turistából sok ezernek pont akkor jut eszébe Brugge-be látogatni, amikor neked is erre támad kedved...

 

  Booking.com  

 

 

Brugge szállodái általában nyáron a legzsúfoltabbak, különösen júliusban és augusztusban. Bölcs dolog előre foglalni a szállást. November és március között valamivel kedvezőbb a helyzet a hotelek terén.

 

Látnivalók

 

A hangulatos utcák és csatornák, a kecses régi épületek tökéletes és romantikus hátteret nyújtanak egy különleges hétvégéhez. A látnivalók belépti díja nem olcsó, de nagyon hasznos a Brugge kártya – néhány euróval leborotválja az árakat. Jobban jársz akkor is, ha nem a főtéren eszel-iszol… Tudod: csokoládé, gofri és sörök.

 

Káprázatos kilátás nyílik a piros cseréptetős harangtoronyból (Belfort) – vigyázz: 366 lépcső…A kanyargós utcák mentén  sorjáznak a gyönyörű épületek és templomok, némelyik kincseket rejt, mint a  Memling Múzeum (a fából készült Szent Orsolya szentélyt) és a Groeninge múzeum (Jan van Eyck). A Szent Vér kápolna egy ampullányit őriz Jézus Krisztus véréből.

 

A  Beginjhof a 13 flamand begina-udvarok egyike, amely a világörökség része. A beginák vallási-világi női közössége nem élt szerzetesi életet. Saját lakóközösséget alkottak, ezt láthatod, legalább is a házakat és udvart – ingyen.  Mi van még? Szt. János kórházmúzeum, Miasszonyunk templom Michelangelo Madonna a gyermekkel szobrával, Gyémántmúzeum, Sörmúzeum. A Choco-Story csokimúzeumot 8-10 euróért nézheted meg, vagy kihagyod és sörre-csokira költöd…  

 

Közlekedési árak

 

Gyalog a legegyszerűbb, a város központjától sétáló utcák nyílnak. De bérelhetsz kerékpárt is. Esős időben buszra szállhatsz. Autót ne vezess, sok a szűk utca, még több a gyalogos, és kevés a parkolóhely.

 

Aktuális árak ⇒ Brugge

Étkezés

 

A legjobb európai kulináris hagyományok keverednek a belga újkonyhában, amelynek csúcsa, a városközpont keleti szélén fekvő De Karmeliet a helyi kedvenc fogások goumet variációval érdemelte ki három Michelin-csillagát: a sörös marharagu és a gőzölgő kagylók feledhetetlenek.

 

Aranyló, ropogós frietjest, vagyis sültkrumplit mindenütt kapni, de a Markt Square-en parkoló büfékocsikban egyenesen isteni! S ha jóllaktál, be is ülhetsz a téren sorakozó kávézók egyikébe, egy jéghideg witbierrel (búzasörrel) csillapítani a szomjadat.

 

Szendvicset, gyrost, pizzaszeletet 3-6 euróért kapsz. Waffelt-gofrit 2 euróért. Ebédet alsó hangon 25 euróért… Viszont a Ribs & Beer- ben 19 euróért annyi eszméletlenül finom – 25-30 centis - bordát ehetsz, amennyi beléd fér, akár csokis-söröset is. Sört is kapsz. De csak hétfőn. Más napokon 25 euro.

 

Szórakozás

 

A De Garre enciklopédikus menüje minden sörrajongót elkápráztat, a fával burkolt sörözőt a Markt és a Burg közötti szűk zsákutcában találni. Az Erfgoedcelben érdekes és szaftos történeteket hallgathatsz Brugge-ről, angol nyelven. A csillogó Concertgebouw a művészet fellegvára, indusztriális, vörös épülete modern szikraként ragyog ki a város jellegzetes téglaépületei közül.

 

 

Még több információ: brugge.be

 

 

 

Fotó: wikipedia - Jean-Christophe Benoist

Betöltés...
(13)
Pozitív értékelés (13) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: