Belgium   Brüsszel    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Brüsszeli hotelek

Brüsszel - Romantikus, modern, merész… de mindenképpen pénztárcabarát szállások következnek. És egyben olyanok, amelyek valamilyen szempontból messze jobbak az átlagosnál.

Brüsszel legjobb hotelei, szállodái.

A legnépszerűbb Brüsszeli kerület a Grand-Place környéke, ám nem csak luxushotelekre, hanem közepes árfekvésű vagy olcsónak mondható hotelre is bukkanhatsz a környező utcákban. Ez az előnye annak, hogy Brüsszel Európa fővárosa. Aztán már csak a hátrányát látod hétköznap.  

 

Szállodák felszereltsége gazdag és meggyőző, bár maguk a hotelek, legalább is a többségük személytelen, hivatalnoki, vagyis hangulattalan. Hét végén kiürülnek a szállodák, mennek az eurokraták haza, miként júliusban és augusztusban is. Na, ez a legjobb időszak az utazásra.

 

A Brüsszel Park, Cinquantenaire Park és Leopold Park háromszöge által határolt úgynevezett Európa negyedet azonban kerüld. Itt ne foglalj szállást, mert drágább és, hidd el, a népessége is agyadra megy.

 

 

Hotel Saint-Géry

 

A történelmi piactér, Halles Saint-Géry mellett áll a pezsgő hangulatú hotel, amelyben minden művészet helyet kap a kiállításoktól a koncertekig. A szobákat is helyi művészek tervezték, s mind egyedi dekorációt kapott. A környék tele van butikokkal és bárokkal, de a hotel saját étterme és bárja, a De Belmonte is elképesztően hangulatos és élő zenét kínál.

 

Cím: Place Saint-Géry 29-32 1000 Brussels,  Kétágyas szoba 100€-tól (reggeli nélkül). Honlap és foglalás magyarul itt: hotelstgery

 

 

 

Le Berger

 

Egy szűk mellékutcában fekszik közvetlenül a sikkes avenue de la Toison d'Or mellett. Régen egy hírhedt hôtel de passe volt, vagyis olyan szálláshely, ahová leginkább néhány órányi liezonra tértek be vendégek, s a hely hangulatában máig megőriztek egy darabkát az egykori fülledt légkörből. A szobák kicsik, sötétebb színekkel is dekoráltak és intimek, sok bársonnyal és tükrös felülettel. Egy kis koktélbár és étterem is várja a vendégeket a földszinten.

 

Cím: Rue du Berger / Herderstraat 24 - 1050 Brussel, kétágyas 80€-tól. Honlap és foglalás magyarul itt: leberger

 

 

 

Aloft Brussels Schuman

 

Luxus elérhető áron: tágas szobák, plüss ágyneműk, síkképernyős tévé és minden technikai felszereltség, ami csak kell, ingyen Wi-Fi-vel. Mindez a Schuman negyed közepén, egy park szomszédságában. Modern és letisztult dizájnja fiataloknak, üzleti utazóknak több mint ideális. Egy koktélbár, egy szendvicsbár és egy kényelmes lounge is a hotelhez tartozik.

 

Cím: Place Jean Rey 1040 Brussels,  kétágyas szoba 89€-tól. Honlap és foglalás magyarul itt: aloftbrussels

 

 

 

Made in Louise

 

Az elegáns Avenue Louise negyedben fekvő hotelt egy építész család tagjai tervezték és alkották meg. Egy 19. századi zegzugos kúriát újítottak fel. S bár butikhotelt kreáltak, ez egyszer a szónak nem az aprócska jelentésében: a szobák nem is lehetnének tágasabbak, és nagy fürdőszobákkal rendelkeznek. No meg kényelmes kanapékkal és ízléses tapétával. A reggeli bőséges és egészséges, s van egy bár és biliárdasztal is.

 

Cím: Rue Veydt 40 - 1050 Bruxelles, kétágyas szoba 115€-tól. Honlap és foglalás magyarul itt: madeinlouise

 

 

 

 

The Dominican

 

Egy modern dizájn hotel, amely egy kis Manhattant csempész Brüsszel központjába nagyablakos termeivel, modern berendezésével és selyem ágypaplanjaival. Az épület korábban apátság volt, s a régi kerengőkből meseszép éttermet hoztak létre, óriás belmagassággal és üvegfalakkal. A kiszolgálás pedig jócskán átlagon felüli.

 

Cím: Rue Léopold / Leopoldstraat 9 1000 Brussels, Kétágyas szoba 135€-tól (reggeli nélkül). Honlap és foglalás magyarul itt: thedominican

 

 

 

Hotel Café Pacific

 

Brüsszel legdivatosabb bevásárló-utcájában, az Antoine Dansaert-ban nyitotta meg kapuit ez a 13 szobás hotel, amelynek épülete egyébként már 1890 óta szállodaként működik – a kávézó festett üveg ablaka és fafaragásai még az eredeti állapotban maradtak fenn. Ezen kívül azonban minden friss és modern, de otthonos és kényelmes is, ideális szálláshely pároknak, de egyedül utazóknak is. A tulajdonos házaspár rendkívül barátságos, és mindent megtesznek, hogy a vendégek otthon érezzék magukat. Így gyakran előfordul, hogy az itt megszállók a kávézóból dolgoznak délután vagy hajnalig folytatnak eszmecseréket a bárpultossal.

 

Cím: Rue Antoine Dansaert 57 1000 Brussels,  Kétágyas szoba 139€-tól (reggeli nélkül). Honlap és foglalás magyarul itt: hotelcafepacific

 

 

Itt foglalhatsz Brüsszelben szállást

 

Betöltés...
(9)
Pozitív értékelés (9) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: