Argentína   Buenos Aires    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Buenos Aires-i éttermek, klubok

Argentína - Buenos Aires éttermei a pompás steakekről híresek. S míg a kisebb városok a sötétség beálltával aludni térnek, Buenos Aires valósággal új életre kel.

Buenos Aires legjobb éttermei, klubjai.

Éttermek

 

A remek parrillák, vagyis argentin steakházak ellepik a várost a part menti Puerto Maderótól a történelmi Recoletáig. De az argentin fúziós konyha is megér egy próbát, az európai és ázsiai ízekkel kevert gasztronómiai ínyencségekkel.

 

Café Dorrego

 

San Telmo szívében, a Dorrego tér sarkán található e hagyományos kávézó, karakteres figurák kortyolgatják itt a kávét és morzsolják a medialunast (croissant). Bevésésektől sebhelyes, kopott asztalok, gines üvegek a falon, mogyoróhéj itt-ott a padlón, de sebaj, elképesztő az íz és a hangulat. A legjobb vasárnap a teraszon, amikor a téren a piac életre kel...

 

 Cím: Defensa 1098, Humberto Primero, Plaza Dorrego, San Telmo

 

 

La Cabrera

 

A La Cabrera városszerte ismert steak-szentély, hosszan tartó Boldog Órákkal… hétfőtől csütörtökig erős kedvezménnyel. Odabent a pincérek ropogós fehér ingben és úgynevezett boinas sapkában szállítják hatalmas fatáblákon a grillezett húsokat. A bife de lomo (bélszín) és az empanadas isteni. Kérj hozzá egy üveg Malbec bort a Mendoza régióból.

 

► Cím: 5099 Calle Cabrera, Palermo Viejo. Fotó és honlap: www.parrillalacabrera.com.ar

 

 

A Palermo városrész tele van jó éttermekkel, rendkívül izgalmas és modern menüsorokkal. A futurisztikus dekoráció itt avantgárd frapenise (francia-japán) fúziós étrenddel párosul. Látszólag furcsa, de valójában nincs benne semmi bizarr, ha egy étkezés  sushival kezdődik és francia desszerttel ér vége.

 

► Cím: Costa Rica-Arévaló utca sarkán, Palermo Hollywood

 

Dill & Drinks

 

Egy kicsit ebből, és egy kicsit abból, ez az a trendi tapas bár és bistro, amire szükséged van, mielőtt beleveted magad az éjszakába. A pincérek kicsit furák, de a design és a szolgáltatás is remek. Hangulatos és kényelmes bár klasszikus koktélokkal: Bellini,  Caipirinhas, The End Grand Marnier likőrből és persze Abszint citromlével.

 

► Cím: San Martín 986. Honlap: dillanddrinks. com

 

Cabana las Lilas

 

Jönnek-mennek itt a filmsztárok és politikusok, talán a legjobb húsokat itt készítik szerte a városban, az étterem saját estanciaján (farmján) neveli-tartja a marhákat. A ház pincéje is kiváló, argentin borokkal gazdag, a kiszolgálás pedig kifogástalan. Ha várnod kell az asztalra, ülj le egy pohár pezsgő mellé a szivarbárban.

 

Cím: Av. Alicia Moreau de Justo 550. Honlap: www.laslilas.com

 

 

Éjszakai élet

 

Bárok, tangó szalonok és techno klubok adják a keretét egy különleges éjszakának, amely tíz után kezdődik. Hétvégén ellepik a szórakozni vágyók a Recoleta, a Palermo és a Costanera negyedeket. Az igazán vadak megvárják a napfelkeltét… Nyáron a nagy meleg miatt lazábbak az esték, az emberek elmenekülnek a városból a tengerpartra (Mar del Plata és Punta del Este), de ahogy kellemesre fordul az idő, ismét egyre nagyobb az éjszakai nyüzsgés a városban. Az Avenida Corrientes Broadway és West End színvonalú show-kat mutat be, a Palermo Soho és a San Telmo pedig nagyszerű klubjairól híres. A technótól hangos megaklubokat pedig a Costanera negyedben találni.

 

TOwÁBB: Buenos Aires hotelek és szállások

 

Nota bene: a férfiak nagyon nyomulósak, olykor agresszívek is tudnak lenni a lányokkal, még ha nem is lépik át a határt… többnyire. A dohányzás belterekben tilos, sokan a szórakozóhely előtt füstölögnek.

 

Egy Buenos Aires-i éjszakára készülődve először nézd meg az egyik tangó-showt, és hagyd, hogy átjárjon a tánc ritmusa, majd mutasd meg, mit lestél el a táncosoktól, és keress fel egy milongát, vagyis tangószalont.

 

La Catedral

 

A La Catedral népszerű a helyiek és a turisták körében is. Egy régi raktár- épületben egész héten át: nappal tangó, éjszaka tangó… Ha elfáradsz vagy lazul a hangulatod, a bárban remek koktélok várnak rád és vega menük, semmi hús. Az a táncparketté.

 

► Cím: Sarmiento 4006. Info: lacatedralclub.com Még több: La Milonguita (Jorge Newbery 2818). Parakultural (S.Ortiz1331, Palermo, www.parakultural.com.bar). Esquina (Av. San Juan 3601, www.esquinahomeromanzi.com.ar). BocaTango (Brandsen 923, www.bocatango.com.ar)

 

 

 

 

Roxy Disco

 

Ha szereted a rock and rollt, nem is találhatsz alkalmasabb helyet. A helybéli fiatalok kedvence, a DJ lejátssza minden kedvenc dalodat – kérés nélkül is… Az egyik percben Beach Boys, a másik percben  AC / DC. Kellemes a bárhangulat is. Élőzenei koncertek, csendes discók, hetente változó programok. Nyitva péntek és szombat éjszaka.

 

► Cím: Arcos del Sol, Avenida Casares 4000. Fotó és honlap: www.theroxybar.com.ar  

 

Club 69 & Niceto Club

 

Úgymond, menő szórakozóhely - tartós sikerrel. Albumbemutatók, színpadi show-k, koncertek, nagyfeszültségű táncpartyk helyszíne. A csütörtök a performance-é. Pénteken és szombaton szenzációs buli, naponta párhuzamosan és egymás után is több programmal. Nem kell túlöltözni, csak lazán.

 

► Cím: Niceto Vega 5510. Info: nicetoclub.com 

 

Basement Club

 

Az elektronikus zene és az ír pubok vidám keveréke, jól elfér egymás mellett a kettő. House zenével és olcsó italokkal várja vendégeit. Népszerű az emeleti Shamrock kocsma boldog órákkal - mielőtt leszállsz a föld alatti klubba, itt alapozhatsz. Remek DJ-k váltják egymást csütörtöktől szombat éjszakáig.

 

► Cím: Rodríguez Peña 1220. Info: www.basementclub.net

 

Alsina

 

A barlangszerű Alsina nightclub leginkább a szombat esti rendezvényeiről híres. Világhírű DJ-k keverik a partyk hangulatát, hatalmas a tér és nagy a tömeg. De van egy kanapés erkély az emeleten, ha szükséged lenne a pihenésre.

 

► Cím: Adolfo Alsina 940. Info: www.alsinabuenosaires.com.ar

 

Asia de Cuba

 

Napközben egy ázsiai étterem, de ha leszáll az éj, minden, ami belefér... Kissé sima, de igényes a partyk hangulata - sok jólszituált vendéggel. Éjfél előtt ne menj, mert csak akkor kezdődik a tánc, előtte pedig ne vacsorázz az étteremben, nem túl jó a híre. De ha megvárod a napfelkeltét, pazar élményben lesz részed.

 

► Cím:  Olga Cossettini 751. Info: www.asiadecuba.com.ar 

 

 

 

 

 Jegyvásárlás: ticketsbuenosaires.com.ar Programok: whatsupbuenosaires.com 

 

 

(Fotó: flickr.com by Ilkerender)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: