Argentína   Buenos Aires    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Buenos Aires látnivalók

Argentina - Ha gyalogosan vágsz neki Buenos Aires városának – és miért is ne – juss el az Avenida 9 de Julióig (neve az argentin függetlenség kikiáltásának napjára emlékeztet), közel száz méteres szélessége miatt a világ legszélesebb útjaként tartják számon. Átkelni olykor 3-4 percig is eltart. A végén egy 70 méteres (függetlenségi) Obeliszk magasodik. Innen továbbmenve jól tudsz majd tájékozódni.

Buenos Aires legszebb látnivalói, nevezetességei.

1. Plaza de Mayo

 

A Plaza de Mayo - a főváros legjelentősebb terének - leghíresebb épülete a rózsaszín Casa Rosada.

 

Az elnöki palota erkélyről egykor Evita Peron gyakorta szólt vagy szónokolt a téren összegyűlt néphez, de éljenezte már itt a tömeg az erkélyen álló Maradonát is. A galambokkal teli tér parkosított, szökőkutakkal és szobrokkal ékes.

 

Plaza de Mayorán több mint harminc éve minden csütörtök délután a katonai diktatúra idején eltűnt férfiak édesanyjai emlékeztetnek a katonai hunta dicstelenségére.

 

 

2. Museo Evita

 

Evita halálának 50. évfordulóján (2002. július 26-án) avatták fel, a múzeum Eva Peron életét meséli el személyes tárgyai, ruhái, fotói által – audió-vizuális eszközökkel is besegítve.

 

Bár Eva Duarte mint színházi színésznő a saját jogán is széles körben ismert volt, ám egyszerre tisztelt és szidalmazott akkor lett, amikor hozzáment Juan Domingo Perón ezredeshez (akit utóbb 1946-ban elnökké választottak.)

 

Evita kétségtelenül sokat tett a munkásság szociális helyzetének javításáért. Az élete korán ért véget 1952-ben, 33 évesen halt meg rákban.

 

 Cím: Calle Lafinur 2988, Buenos Aires. Nyitva: 11:00-19:00 , hétfőn szünnap. Fotók és honlap: museoevita.org

 

 

3. Cementerio de Recoleta (Recoleta temető)

 

Az elegáns kávézókkal tarkított Recoleta negyed a legrégebbi kerület.

 

Leghíresebb látnivalója a Recoleta temető, a halottak borzongatóan színes és hóbortos városa, ide temették Eva Peront is – mauzóleuma egykor valóságos férfiklubként működött.

 

A temető megannyi híres argentin elnök, katona és művész végső nyughelye, a családi mauzóleumok általában kicsik, stílusuk változatos, de úgy sétálgathatsz közöttük, mint egy utcán a városban. Sőt, még idegenvezetőt is bérelhetsz. A temető elegáns környéke teli s teli bárokkal, kávézókkal.

 

► Cím: Calle Junín 1790 , Buenos Aires. Honlap: www.cementeriorecoleta.com.ar

 

 

4. Jardin Japonés (Japan kert)

 

Ez a park a Palermo negyedben a nagyváros egyik legkellemesebb nyitott tere, egy séta itt a városi zaj és nyüzsgés tökéletes ellenszere… 1967-ben a japán császár ajándékozta meg ekként a várost, a kert csendes és békés, gyönyörűen parkosított, kis tavában hatalmas etethető pontyok…

 

Hagyományos japánkert, patakokkal, vízesésekkel, teaházzal és hidakkal.  A város jelentős japán közösségének egyik központja is.

 

► Cím: Avenida Casares 2966, Palermo, Buenos Aires.  Nyitva: 10:00-18:00. Honlap: www.ardinjapones.com.ar

 

 

5. La Boca

 

Az olasz bevándorlók által létrehozott legszínesebb kerület a La Boca (folyótorkolat), ahol színesre festett bádogépületek között sétálhatsz. A negyed első lakosai Spanyolországból és Olaszországból, főleg Genovából érkező bevándorlók voltak, akik a la bocai kikötő raktáraiban dolgoztak. A bevándorlók megtartották kultúrájukat, és a negyed a mai napig európai jelleget mutat.

 

A kikötőben dolgozó munkások a maradék festéket, amivel a hajókat festették, hazavitték, és felhasználták a saját házukon. Egyszerre azonban sosem tudtak annyi festékhez jutni, hogy az az egész házra elég legyen, így minden fal, ajtó, ablak más és más színt kapott. Ez alakította ki a la bocai kikötő jellegzetes kinézetét. 

 

Itt foglalhatsz Buenos Aires-ben szállást

 

A La Boca a tangóról és az itt alapított Boca Juniors (La Bombonera stadion) labdarúgóklubról és Maradonáról is híres.

 

Az utcán élénk az élet: utcai előadók, művészek és a tangótáncosok keresik a turisták kegyeit… De azért ne merészkedj az utcai múzeum, a kis sétány, vagyis a Caminiton túlra.

 

 

6. Malba

 

Ez az ultra-modern épület a latin-amerikai művészet tárháza: Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires (Malba). A múzeum komoly szerepet játszott abban, hogy világszerte felértékelődjön a latin-amerikai művészet. Jelentős argentin alkotók, köztük Xul Solar, Benito Quinquela Martin és Antonio Berni művei is láthatók. Egyik kincse a híres mexikói művész, Frida Kahlo önarcképe. Könnyű, szellős terek, ajándékbolt, könyvtár és kedves kávézó is várja a látogatókat.

 

► Cím: Avenida Figueroa Alcorta 3415, Buenos Aires. Nyitva: 12: 00-20:00  között. Honlap: www.malba.org.ar

 

 

7. Puerto Madero

 

Buenos Aires legmodernebb, felhőkarcolókkal is ékes negyede, a hajdani dokk-raktárakat alig húsz éve alakították át elegáns lakóházakká, irodákká, egyetemmé, luxus szállodákká. A régi, vörös téglás raktárak most galériákat, bárokat és éttermeket fogadnak magukba.

 

A legszebb a Faena Arts Center, ahol a fehérben és vörösben pompázó, legmodernebb étkező, az El Bistro is található. Divatos negyed, erősödő kulturális központ.  De kissé steril.

 

Puerto Madero minden utcáját híres nőkről nevezték el, hídja pedig a Nők hídja (Puente de la Mujer) nevet viseli.

 

► Cím: dokk 3. és 4. Avenida Alicia Moreau de Justo, Buenos Aires.

 

 

8. San Telmo

 

A lerobbant szépség e negyed lényege: keskeny, macskaköves utcák omladozó épületekkel bélelve. Érdekes és romantikus itt a séta.

 

A labirintusszerű utcák mentén kávézók, könyvesboltok, antik-üzletek és művészeti stúdiók sorakoznak - vasárnap délután piac, esténként a tereken tangótáncosok és zenészek sokasága.

 

 

 

► Még több információ: batravelguide.com

 

Online belépőjegy vásárlás, látnivalók, programok:

 

 

 

(Fotó: flickr.com by David Stanley, shutterstock.com)

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: