Argentína   Buenos Aires    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Buenos Aires-i kisokos

Argentína - Belvárosa pont annyira bonyolult, mint bármely európai városé: széles sugárutak, árnyas parkok, finom gyarmati építészet, és járdán sorakozó kávézók. És mindent átható tüzesség: lett légyen szó táncról, zenéről, beszélgetésről vagy étkezésről…

Buenos Aires hasznos tudnivalói árakkal.

Időjárás

 

Kellemes a klíma egész évben, de nyáron (decembertől februárig) párás, és a legjobb hely ilyenkor a strand. Szinte soha nem havazik, a téli hónapok időjárása is kellemes, ez a legszárazabb évszak. A tavasz és az ősz a legjobb idő az utazásra, de ne feledd, ez a két legcsapadékosabb évszak is, így lehet, hogy gyakorta fedezéket kell keresned.

 

 

Biztonság

 

Az a tény, hogy George W. Bush lányait is meglopták, pedig titkos rendőrök vették körül, mindent elárul a város zsebeseiről.

 

Erőszakkal terhelt vészhelyzetre azonban nem kell számítanod. Bár a Recoleta, Palermo, valamint a Microcentro nappal és éjszaka is alapvetően biztonságos, a La Boca alkonyat után kerülendő. A San Telmo szórakozóhelyei és utcái éjszaka is biztonságosak, de a zsebtolvajok itt is dolgoznak.

 

Jobb, ha párban közlekedsz, nem hangoskodsz és az ékszereidet se viszed sétálni. Gyalogátkeléskor légy körültekintő. A városban fegyveres és fegyvertelen rendőrők teljesítenek szolgálatot.

 

Angol nyelvű kórházak: Suisso Argentino Klinika, Britanico Kórház. Köss erős utasbiztosítást. De vészhelyzetben, lehet, jobban jársz a nyilvános állami kórházakkal: traumák, égések, lőtt vagy szúrt sebek ellátásában nagyon gyakorlottak.

 

 

Buenos Aires szállás, hotelek

 

Buenos Aires még mindig kifizetődő, bár a válság óta drágult. Az árai még mindig jóval alacsonyabbak, mint mondjuk Lisszaboné vagy Barcelonáé. A szállásárak is felfelé kúsztak, de ha a felkapott Recoleta negyeden kívül foglalsz és a nemzetközi hotelláncolatokat is kerülöd, könnyen találsz színvonalas, de nem drága szállást.

 

  Booking.com  

 

 

A főszezon szeptembertől márciusig tart, a téli ünnepekre ideje korán kell hotelszobát foglalni. Áprilistól augusztusig a szállodai árak mérsékeltebbek, az időjárás kellemes, ez a legjobb időszak az utazásra, ha spórolni akarsz. 

 

 

Látnivalók

 

Buenos Aires egy európai főváros fesztelen hangulatát egyesíti a tüzes latin szenvedéllyel, ez a kombináció teszi ellenállhatatlanná.

 

 

Plusz remek strandok, kellemes vásárlóutcák, színes városrészek és vitathatatlanul varázslatos éjszakai élet… számos nappali lenyűgöző látnivalóval. [Nézd meg a Buenos Aires látnivalók rovatunkat is.]

 

Tangó show plusz vacsora: népszerű program  >> 150.00  ARS

Casa Rosada: elnöki palota, Evita erkélye   >> ingyenes

La Recoleta temető: valószínűtlen attrakció...  >> ingyenes

Plaza Dorrego: a tangó szülőtere, bolhapiac és spontán tánctér >> ingyenes

Floralis Generica: a Recoletán, 16 tonnás fémvirág, de nem működik >> ingyenes

Városi busz túra: 24 órás hop-on, hop-off, minden fő látnivaló  >> 50.00 ARS

 

Aktuális árak ⇒  Buenos Airesben

 

Közlekedés

 

A tömegközlekedés viszonylag gyors, olcsó és egyszerű. Jellegzetes tömegközlekedési eszköz a busz és a villamos. A buszközlekedés kissé bonyolult, nehéz eligazodni. A metró hét vonallal jár. Mindenhol automata beléptető rendszer van. A taxik megbízható szolgáltatást nyújtanak elfogadható áron.

 

Nyilvános busz a repülőtérről a városközpontig  >> 2.00 ARS

Transzfer busz a reptértől a városközpontig  >> 60.00

Taxi a reptértől a városközpontig  >> 180.00

3km taxi Buenos Airesben >> 19.00 - 25.00

Metró- vagy buszjegy  >> 2.50

 

 

Étkezés

 

Ételekben gazdag város, itt eheted a világ legjobb marhasültjeit, meglepően alacsony fizetség ellenében. Nyugalom, ebben a városban a vegetáriánusok se halnak éhen... A sör is olcsó, a helyi borok is, még a felkapott éttermekben is.

 

Költségkímélő reggeli: kávézók és egyéb alkalmi reggelizők  >> 12.00 - 24.00 ARS

Költségkímélő ebéd: olcsó és ízletes steakek bárhol  >> 20.00 - 36.00

Költségkímélő vacsora: kerüld a divatos kerületeket  >> 30.00 - 50.00

Sör (0,5 l üveg): Quilmes a népszerű helyi sörmárka  >> 12.00 - 20.00

McDonald's Big Mac: ha nem ízlik a steak  >> 22.00

 

 

 

Még több információ: batravelguide.com

 

(Fotó: shutterstock.com)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: