Argentína   Buenos Aires    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek   |   Shopping

Buenos Aires-i vásárlás, üzletek

Argentína - A vásárlási lázban égők általában reggel kilenctől este nyolcig hódolhatnak szenvedélyüknek Buenos Airesben. Többnyire vasárnap is.

Buenos Aires-i vásárlás, üzletek, piacok, shopping tippek.

Buenos Aires a vásárlók paradicsoma, a leghíresebb a Florida és a Lavalle bevásárlóutca, valamint a vasárnapi vásár San Telmo környékén. A lassú és megfontolt kiskereskedelmi bevásárló utak valóságos terápiaként hathatnak.

 

A bevásárló körutakon érdemes figyelmet fordítani a bőrárukra, a helyi kézműves termékekre és emléktárgyakra, valamint az ékszerkövekre.  Különleges emlék vagy ajándék lehet a gyapjú poncho, a gauchók jellegzetes buggyos nadrágja, vagyis a bombachas, és a lopótök formájú maté-szett ezüst szívószállal, bombillával. Az északi régióból származó maszkok és faragványok közül érdemes hazavinni egy mesterművet. Az ékszerkövek közül kelendő az ametiszt.

 

 

Bevásárló központok

 

A legtöbb bevásárlóközpontba ingyenes buszjárat visz a szállodából. Kérdezd meg a portást. Lehet, kapsz egy 10% kedvezményre jogosító kártyát is.  

 

 Alto Palermo A Santa Fe és Coronel Diaz sarkán áll, tele van ruházati üzletekkel, többségük a vásárló nőkre számít. Üzletek: Zara, Tommy Hilfiger, Timberland, Rouge, Mac, Gap és New Man. www.altopalermo.com.ar

 

► Abasto A legnagyobb bevásárlóközpontot a Carlos Gardel metróállomás mellett találod, több mint 230 üzlettel, mozival és egy hatalmas élelmiszer áruházzal. Remek és biztonságos gyerekfoglalkoztatót is találsz. www.abasto-shopping.com.ar  

 

 

Piacok

 

Az argentinok imádják a piacokat, kivált vasárnap. Egy piaci mustra tökéletes alkalom a helyi és hagyományos argentin élet megismerésére, nem is beszélve a vásárlás vagy a kis alkudozások öröméről.

 

Buenos Airesben a legjobb piac a ► Recoleta, a legkedveltebb pedig a San Telmo- i bolha- és antik piac. A Plaza Doregót, a teret és a környék utcáit vasárnap ellepik az árusok és az utcai művészek.

 

TOwÁBB: Buenos Aires hotelek és szállások

 

De a legizgalmasabb és legérdekesebb a ► Feria de Mataderos: a nyugati külvárosban, a vágóhidak környékén minden vasárnap igazi fiesta piac… A 155-ös vagy a 126-os busz visz ki egy óra alatt (mehetsz taxival is), nem rövid az út, de megéri.  Fantasztikus élmény. Kosztümös táncosok, gaucho versenyek lóháton, kiadós ételek és finom borok… Több mint 100 stand – mindennel megrakva, mi szem-szájnak ingere, és még: különleges kézműves áruk, megfizethető áron. De ingyenes étel- és italkóstolóra is számíthatsz. Kiemelt ünnepnapokat is tartanak. www.feriademataderos.com.ar

 

 

 

 Még több információ: gringoinbuenosaires.com

 

 

(Fotó: flickr.com by Brian Negin)

Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: