Cancun kisokos

Mexikó - Cancun népszerűsége robbanásszerűen megnőtt az elmúlt évtizedben, és ez most az egyik legnépszerűbb téli úti cél a világon. Bár Cancun határozottan olcsóbb, mint Los Angeles vagy Miami, de annyira nem, mint abban sokan reménykednek.

Cancun hasznos tudnivalói árakkal.

Ma már egymás mellett sorakoznak a szállodák és nagyon zsúfolt a szezon. Ha azt tervezed, hogy a nappalt a strandon töltöd, és este megiszol egy koktélt egy bárban, akkor elég kevés pénzből megúszhatod. A vizisportok és bérletek ára viszont borsos. Keresni kell a mérsékeltebb árúakat. Az ételek és italok ára ésszerű, ha odafigyelsz, melyikétterem és bár mikor mit kínál kedvezményesen.

 

 

Biztonság

 

Az autófeltörések, zsebtolvajlások megszokottak, sajnos növekszik az éjjeli s hajnali nemi jellegű zaklatások és erőszak száma.

 

 

Időjárás

 

Cancunban rendkívül kellemes az időjárás, a legjobb novembertől márciusig, bár esőre minden évszakban lehet számítani. Az esős évszak májustól októberig tart, de a nyár közel sem olyan csapadékos, mint sok más trópusi helyeken. Viszonylag magas a páratartalom, még a száraz hónapokban is.

 

 

Szállás

 

Cancun csúcsra jár, így az árak is a karácsonyi és az újévi ünnepek idején és húsvét táján. Decembertől áprilisig tart a szezon, a szállodák telítettek. Májusától már olcsóbb minden, nagyon jó ajánlatokat kaphatsz a szebb és jobb hotelektől is. A szebb szállodák ára magas, az olcsóbb szállodák minősége meg olykor kiábrándító.

 

  Booking.com  

 

 

Közlekedés

 

A hotel zóna gyalog bejárható, a taxi jó, de drága, a buszok (1.,2.,8.) útvonala igazodik a turisták igényeihez. Robogót bérelni nem tanácsos.

 

Taxi a repülőtértől a szállodai zónáig >> 48,00-50,00 $

Shuttle busz a repülőtérről a szálloda zónáig >> 8,00-12,00

Busz a repülőtérről a szálloda zónáig >> 4,00-4,50

3km taxi Cancunban >> 1,40-40,00

Buszjegy Cancunban >>  0,60

Busz Playa del Carmenig >> 2,00 $

 

 

Étkezés

 

A Zona Hotelera partmenti éttermei forró fajitát, friss rákot, homárt szolgálnak fel, miközben mariachik adnak szerenádot. Persze, az árát is megkérik, így ha inkább olcsón szeretnéd megúszni a vacsorát, válaszd az El Centrót, és a tacót, tamalét, enchiladát meg a csokis-csilis szószt. S ha napközben szeretnéd gyorsan csillapítani az éhséged, a Parque Las Palapas standjainál remek és olcsó harapnivalót találsz.

 

Reggeli: a hotelzónában  vagy a belvárosban >> 4,00-9,00 $

Ebéd: a hotelzónában amerikai árak >> 6,00-11,00

Vacsora: keresni kell az ésszerű helyeket >> 7,00-15,00

Sör (pint): keresd a boldog órákat >> 2,40-5,00

McDonalds Big Mac: nem népszerű errefelé >> 2,70 $

 

 

Szórakozás

 

Nagyon forró és nagyon hangos a cancuni éjszaka – ezért rengeted a medencés party meg a szabadtéri klub. Csöndes klubot nem igen találni, annál több lüktető diszkót, egy-egy fantázia szülte téma szerinti partyval, meg óriásklubot, mint a The City meg a CoCo Bongo, amelyek az egész utcát nyüzsgő bulivá változtatják. Az El Centro klubjai talán kicsit kevésbé zsúfoltak, így kényelmesen meg tudsz inni egy kör tequilát vagy egy frissítő margaritát.

 

Úszás a delfinekkel: 45 perc, népszerű, de drága >> 140.00 $

Cancun Jungle Tour: motorcsónak könnyűbúvár felszereléssel >> 69,00

 

 

Vásárlás

 

Cancunban hatalmas, amerikai stílusú bevásárlóközpontokat találni: ilyen a Plaza Las Americas és a Plaza Kukulcán, amelyek nagynevű márkák üzleteivel, mozikkal és étkezdékkel vannak teletömve. A La Isla vásárlófalu pedig igazi velencei hangulatot idéz, kanálisokkal és egy látványos akváriummal. Az autentikus mexikói élményt a külvárosi El Centro kínálja, friss élelmiszereket, utcai étkezdéket és kézimunkát árulva – itt beszerezheted a kézzel készített sombrerót, szandált és ezüst ékszert.

 

 

 

► Még több kép és információ: cancun.com

 

(Fotó: flickr.com by Krystal Hotels Timeshare)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: