Jóreménység foka

Dél-Afrika - A köztudat szerint a Jóreménység fok legdélebbi szárazföldi pont, bár nem az, de ennek igazán nincs jelentősége, mert mindenki annak tartja és senki sem csalódik, aki felkeresi… 

Cape Point, a világ déli csücske

Szinte senki se hagyja ki, aki eljut Fokvárosig, rátesz még 65 kilométert az élmény kedvéért, hisz elvileg itt találkozik a két óceán, a panoráma és a táj pazar.

 

Cápák és bálnák figyelhetők meg a magasból. Odafenn teraszos étterem. A világ legszebb panorámaútja vezet a közelébe.

 

Gyakorlatilag az egész félsziget a Table Mountain Nemzeti Park része, az őshonos növény- és állatvilága védelmet élvez, a szemtelen páviánokkal egyetemben.

 

Robosztus és meredek sziklái mintegy 200 méterre magasodnak az óceán dübörgő hullámai fölé. Festői szépsége nem épp megnyugtató, inkább megdöbbentő.

 

A csúcspontra sikló visz fel. A környék kirándulásra és sétára alkalmas, apró és néptelen öblök fedezhetők fel. A park növényzete és állatvilága gazdag, a páviánok viszont – elég szemtelenek és bátrak – olykor zavaróak.

 

 Itt foglalhatsz Dél-Afrika-i szállást

 

Afrika déli csücske, a Jóreménység-foka a hajózás- és felfedezés-történet szimbolikus helyszíne is. A portugál utazó, Bartholomeo Diaz kerülte meg először a kiágazást, 1488-ban. A Szuezi-csatorna megépítése előtt minden hajónak meg kellett kerülnie ezt a szirtfokot, ha Európából Dél-, vagy Kelet-Ázsiába vízi úton akart eljutni…

 

 

 

Még több információ: www.capepoint.co.za

 

 

 

(Fotó: flickr.com by André van Rooyen)

Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: