Caracasi kisokos

Venezuela - A főváros, Caracas klímája egész évben kellemes, és sok izgalmas látnivaló várna itt rád… amíg számításba nem veszed, hogy a világ egyik legerőszakosabb és legveszélyesebb városa. Mindennek tetejében hihetetlenül drága a turisták számára.

Caracas hasznos tudnivalói árakkal.

Biztonság

 

Ez az a város, amelyet nem szabad gyalogosan felfedezni, soha se tudhatod előre, miféle környékre vetődsz. Menj mindig célirányosan. Légy nagyon körültekintő, hol jársz, mit viselsz, és kivel kerülsz kapcsolatba. Ne hordj ékszert, sok készpénzt, és tartsd szemmel a személyes holmidat. Az éjszakai császkálás itt nem kalandos… ha mégis, nem fogod élvezni!

 

Bűnözés: emberrablás, csempészet és kábítószer-kereskedelem. Hamis taxiba ne szállj. A repülőtérről az út hosszú és nem veszélytelen éjjel. A zsebtolvajok is nagyon aktívak a városközpontokban, különösen a busz- és a metró állomásokon.

 

Semmi se utaljon rá, még a telefonálás se, hogy tehetősebb vagy. Semmit se fogadj el, még szórólapot se puszta kézzel – impregnált is lehet. Italodra vigyázz. A határ közelébe ne merészkedj.

 

Venezuelában virágzik a feketepiac, s itt, bár mindent lehet kapni, de a hullámzó hivatalos árfolyam duplájáért, még ha alkudni is lehet.

 

 

Időjárás

 

Caracas nincs messze az Egyenlítőtől, mégis meglehetősen következetes és ésszerűen enyhe az éghajlata egész évben, legalábbis más trópusi városokéhoz képest. A száraz évszak decembertől áprilisig tart, a nappalok kellemesen melegek, és kevés a csapadék. Még a melegebb és csapadékosabb hónapok, májustól novemberig sem zavaróak.

 

 

Szállás

 

Rengeteg az olcsó hotel, de a rosszabb környékeken, és sok az órabéres vendég… Ha nemzetközi szabványoknak megfelelő hotelre vágysz, az egy vagyonba kerül. Ha ott eszel, ahol a helyiek, olcsó, de ha ott, ahol a turisták, az drága lesz.

 

  Booking.com  

 

 

A főszezon szeptembertől márciusig tart, a téli ünnepek idejére korán kell hotelszobát foglalni. Áprilistól augusztusig a szállodai árak mérsékeltebbek, az időjárás kellemes, ez a legjobb időszak az utazásra, ha spórolni akarsz.

 

 

Látnivalók

 

Caracas egy frenetikus város a környező hegyek fészkében, egy ugrásra a napsütötte tengerparttól, petrodollár gazdagsággal, modern építészettel és eleven kultúrával. Itt született a dél-amerikai függetlenségi harcok hőse, Simón Bolívar. S azóta is a csillogó gazdagság és a kalyibákba szorult szegénység kettőssége jellemzi. Caracas két legnevezetesebb temploma: Iglesia de San Francisco és Catedral, mindkettő szorosan kötődik Simon Bolívar szabadságharcához és halálához.

 

Avila Mount felvonó: kilátás + mágikus gyerekpark  >> 5,00 $

Parque del Este: zöld oázis, Santa Maria hajó másolata >> free

Simón Bolívar szülőháza >> free

Museo Bolivariano: Bolivar koporsója, csataemlékek >> free

Museo de Arte Colonial: gazdag művészeti múzeum >> 3,50

Nemzeti Panteon: Bolivár nyughelye, díszőrségváltás  >> free

 

Caracas ugyanakkor egy ijesztő város, egy kaotikus, piszkos betondzsungel, mindenféle népek, kultúrák és hitvallások kavarognak az utcán, félelmetesen sok az ember… A fővárosba látogatónak igazi enyhet ad, ha a silóra pattanva felkapaszkodik a 2100 méter magas Avila hegyre, amely szinte beárnyékolja a várost, de fent már tiszta és zöld, és szórakoztató az élet.

 

 

Közlekedés

 

A metró tiszta, viszonylag biztonságos és hatékony. A városi buszt használd, ne a kisbuszokat és furgonokat. Taxit mindig a szállodából hívj. Megbízható: Taxiven, Taxco.

 

Taxi a reptértől a városközpontig >> 43,00-52,00 $

Busz a reptértől a városközpontig >>  3,00

Metro jegy >> 0,30

Buszjegy  >> 0,70 $

 

 

Étkezés

 

Arepa: lapos, kerek sütött vagy főtt kukoricalepény tetején sajttal, tojással, hússal. Pabellón criollo: fehér rizs, marhasült, fekete bab, banán és fehér sajt. Chicha: erjesztett ital - kukorica, rizs, szőlő, koka - fahéjjal és jéggel. Majarete: puding

 

Reggeli: ahogy a helyiek >> 3,00-5,00 $

Ebéd: kövesd a helyi szokásokat >> 4,00-6,00

Vacsora: étteremben, ülve >> 6,00-8,00

Sör (0,33 l üveg) >> 1,00-2,00 $

 

Aktuális árak ⇒  Caracasban

 

Egészség

 

Kötelező védőoltás nincs, de erősen ajánlott a sárgaláz elleni, és nem árt a hepatitis A és a tífusz elleni. Városon kívüli veszély a sárgaláz és a malária. Palackozott vizet igyál, a kórházakban ingyenes a sürgősségi ellátás, a privát kórház drága. Egészségbiztosítás erősen ajánlott.

 

 

 

 Még több információ: Caracas

 

(Fotó: flickr.com by Jose Pestana)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: