Chiang Mai

Thaiföld - Észak fővárosa, Thaiföld második legnagyobb városa. Chiang Mai kultúrája, építészete, konyhája is más, mint a déli területeké. Erős a burmai hatás.

Chiang Mai mellett élet a Muangi Elefánt Táborban.

A várost hegyek veszik körül, ezért este kellemesen lehűl a levegő. Gyalog is kényelmesen be lehet járni a 79 templomot rejtő óvárosát. Az utcákon Mercedest és hagyományos kulit egyaránt láthatsz.

 

Phrathat Doi Suthep kolostor

 

A város fölötti hegy tetején áll a gyakran ködbe burkolózó kolostor, ha 300 lépcsőjét megmászod, ingyenes a látogatás, ha villamossal mész fel, 50 THB az ára oda vissza. A kolostorból csodálatos a kilátás a városra.

 

Chiang Mai piacai

 

Lenyűgözőek, kivált az éjszakai. Itt az ékszerektől a tökhéj edényekig, a háncskalaptól a márkás-hamis órákig mindent megtalálhatsz. A város peremén két híres kézműves falu,  Bo Sang és San Kampaeng a bambusz ernyőkről, fafaragásokról, a szőttesekről, a kézzel faragott bútorokról nevezetes.

 

Chiang Mai kiindulópontja a Thaiföld északi részét bejáró túráknak, egzotikus kirándulásoknak: elefántolásra, bamboo raftingra, hegyi túrázásra egyaránt adódik alkalom.

 

Mae Ping Elefánt Tábor

 

Az elefánt tábor különleges attrakcióval várja a turistákat fél órányi autóútra északra Chiang Mai-tól. Az elefántok fociznak, festenek, meg lehet nézni gondozásukat és a fürdetésüket, és be lehet fizetni egy pompás elefánt túrára is.

 

 

 

Cím: 119 / 9 Tapae Road, Muang. Nyitva: 8:00-15:00. Belépődíj: 120 THB belépés és show, 1200 THB 1 órás túra. Honlap: www.visitchiangmai.com.au

 

 

(Fotó: flickr.com by Dennis Jarvis)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: