Chicagoi kisokos

USA - Chicago az Államok hátországának legnagyobb metropolisza, három millió ember nyüzsög és hangoskodik a Michigen-tó parti felhőkarcolók árnyékában.

Chicago hasznos tudnivalói árakkal.

Időjárás

 

Chicagóban jelentős a hőmérséklet-ingadozás az év során. Forró, párás a nyár, és fagyos a tél. A tavasz és ősz az ideális az utazáshoz. Az eső folyamatosan esik, egész éven át, de nem annyira, hogy tönkretegye az utazás élményét.

 

 

Biztonság

 

Bár Chicago bűnös város, a legtöbb gyilkosság a bandákhoz és a kábítószer kereskedelemhez kötődik, nem célpontja a turizmus. A zsebesek és a tolvajok azonban nem kímélik a turistákat sem.

 

Sötétedés után ragaszkodj a jól megvilágított utcákhoz: a Magnificent Mile, a River North, a Gold Coast és a Lincoln Park nagy forgalmú terület késő éjszakáig. Este kerüld a Hyde Parkot és a Pilsent, ahol a bandák aktívak. Az El (magasvasút) elég biztonságos még éjszaka is.

 

 

Chicago hotelek, szállás

 

A szállás ára Chicago központ belvárosában majdnem olyan magas, mint New York City-ben vagy San Franciscóban, de ha nem a városmagban szállsz meg, elég barátságos áron juthatsz hotelszobához. Viszont, ha mégis központi szállást választasz, sokat spórolhatsz a közlekedésen. 

 

  Booking.com  

 

 

A chicagói szállodák általában a főszezonban telítettek, és áraik magasak májustól szeptemberig,  olcsó hotelt nehéz találni ebben az évszakban. Mivel nagy üzleti város, így előfordulhat, hogy hétvégén az üzleti célú szálláshelyekhez mérsékelt áron lehet hozzájutni.

 

 

Látnivalók

 

Egykor Al Capone meg Bonny és Clyde adta a város alaphangját, ma a nemzetközi üzleti és kereskedelmi tőke vette át a hatalmat azon város felett, amely eklektikus építészetére, világszínvonalú színházára, művészeti kiállításaira és szuper sportolóira egyaránt büszke.

 

 

Az 1871-es Nagy Tűz után a világ valamennyi tájáról érkezett bevándorló az újjáépülő városba - egyfajta spirituális etnikai sokszínűség vált jellemzővé. A nagy újjáéledés kísérő dallamává pedig az összetéveszthetetlen chicagói blues vált. Szárnyaló felhőkarcolókat építettek - köztük a Sears Towert (az USA legmagasabbikát), virágzó etnikai lakónegyedet, egy tóparti üzleti negyedet, no és a vásárlók körében verhetetlen Michigan Avenue-t. Sok az ingyenes látnivaló, bár a főbb attrakciók belépti díja húzós.

 

Art Institute of Chicago: a legszebb és leghíresebb múzeum >> 18.00 - 12.00 $
Field Museum of Natural History: múzeum hatalmas T Rex-szel >> 15.00 - 12.00
Willis-Sears torony: az USA legmagasabb épülete, kilátó >> 16.00
Museum of Science and Industry: csak ámulok és bámulok >> 15.00
Lincoln Park Zoo: pompás állatkert és akvárium  >> 17.00
John G. Shedd Aquarium: a világon az egyik legjobb és legdrágább >> 29.00
Frank Lloyd Wright Studio: sivatagi építészet mágiája >> 15.00 $
 

 

Chicago Cultural Centerben a Preston Bradley Hall látványossága egy 11,5 méter magas Tiffany üvegkupola. A Field Museum of Natural History múzeum ékessége Sue, a világ legnagyobb és legteljesebb Tyrannosaurus rex csontváza és a gyermekközpontú Egyiptom kiállítás. Freedom Museum a szabadság múzeuma, az amerikai alkotmány első passzusának szentelve. Museum of Science and Industry  érdekessége egy második világháborús tengeralattjáró és egy működő szénbánya. Oriental Institute a világ egyik legkiválóbb egyiptomi és közel-keleti gyűjteményével rendelkezik. Az intézet egyik tanára szolgált mintául Indiana Jones figurájához.

 

Aktuális árak ⇒  Chicago

 

Közlekedés

 

Nem kell autót bérelni, a főbb látnivalók gyalogosan is elérhetők vagy tömegközlekedéssel. Chicago elrendezése annyira logikus, hogy könnyű kiigazodni. A legnépszerűbb és leggyorsabb a magasvasút (El), egy út mindenképpen ajánlott, teljesen más megvilágításba helyezi a várost, ahogy az irodák és lakóházak ablakai között elhúz… (Brown vonal).

 

Taxi a reptértől városközpontig >>  35.00-45.00 $
Gyorsbusz a reptértől a városközpontig >>  25.00-30.00
Metro a repülőtérről a városközpontig >> 2.25
3km taxi Chicagóban >>  8.00-11.00
Busz vagy metró >>  2.00-2.25 $
 

 

 

Étkezés

 

Chicago egy klasszikus étteremváros is, etnikai negyedek ölelik körül a városközpontot, de az idegenforgalmi negyedben se maradsz jó és megfizethető étterem híján.Chicago specialitásai: töltött pizza, vastagtésztás pizza, hihetetlenül variált szendvicsek, speciális hot-dogok, vesuvio csirke.

 

Reggeli: olcsó kávézókban >>  5.00-9.00 $
Ebéd: etnikai éttermek és gyorséttermek >>  5.00-10.00
Vacsora: a felkapott helyeken drágább, mint >>  8.00-15.00
Sör (pint): trendi helyen drágább >> 3.00-5.00
Koktélok (üveg): helytől függően >>  5.00-10.00
Deep Dish Chicago pizza: a Pizzeria Unoban a legfinomabb >> 22.00-27.00 $
  

 

Chicago éttermei minden igényt kielégítenek. A legmagasabb színvonalat és árakat szupersztár stéfek éttermeiben találod, mondjuk Grant Achatz séf elegáns menüjét az Alineában vagy a Charlie Trotter's, Moto és Spiaggia éttermek globálisabb ízeit.

 

Kisebb büdzséből is jól lakhatsz, görögös ételekkel a Greektownban, mexikóival a Frontera Grillben. Ha pedig pizzára vágysz, a chicagói stílusú vastagtésztásat a Gino's Eastben, az olaszos vékonytésztásat meg a Pizzeria Unóban készítik a legfinomabban.  

 

 

Szórakozás

 

A színházi élet legjavát a Goodman és a Chicago Shakespeare Színházban találod, a klasszikus zene sztárelőadói pedig a Lyric Opera és a Chicagói Szimfonikus Zenekar színpadára állnak. A komédia fellegvára a Second City és az iO, de az egyszerű és hangulatos hétköznapi szórakozást és élő zenét a Wicker Parkban keresd. 

 

 

 

 Még több információ: choosechicago.com

 

(Fotó: flickr.com by Bill Dickinson)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: