Chile    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek

Világ & városok

Santiago de Chile

Chile –  Santiago a síkság tövében áll káprázatos havas hegycsúcsokkal a háttérben,  építészetét tekintve kicsit kusza ez a város a földrengéseknek és áradásoknak köszönhetően.  Plázák, parkok, szökőkutak, utcai mulattatók, ultramodern metróhálózat, kis kávézók teszik a városmagot hangulatossá.

Világ & városok

Chilei látnivalók

Chile - Hósipkás hegyek, irdatlan gleccserek és esőre éhes sivatagok uralják a világ egyik leghosszabb s legnagyobb területű országát.


Világ & városok

Chilei tudnivalók

Chile - Vízummentes, viszonylag biztonságos ország, sok a kisebb földrengés, időjárása hektikus, tömegközlekedése viszont megbízható…


Világ & városok

Chilei konyha

Chile - A legfontosabb alapanyagok: a tengeri herkentyűk, a marhahús, a gyümölcsök és a zöldségek. A chilei konyha jellegzetessége a helyi hagyományok és az európai, főleg spanyol és német, olasz hatások kombinációja.


Világ & városok

Atacama sivatag

Chile - A világ legszárazabb helye. Még a történelemben sem tesznek említést arról, hogy valaha is esett volna a környéken az eső. Ennek ellenére apró oázisok és zöld szigetek tarkítják a tájat, ezeket föld alatti folyók, valamint az Andokból leszivárgó olvadó hó táplálja.