Cotswolds

Anglia szívének is nevezik ezt a gyönyörű, dimbes-dombos, aprócska zöldbe futtatott falvakkal tarkított vidéket.

Cotswolds, Anglia nevezetessége.

A Gloucestershire és Oxfordshire között elterülő tájon pedig mindenütt jellegzetes, sárga kőből épített házakkal és legelésző juhokkal, lovakkal találkozhatsz.

 

Legfőbb látványosságai: a Tewkesbury-i Szűz Mária Temploma, az Oxfordshire-ben található Chastleton Ház, amelyet a 17. században építettek a híres sárga kőből, valamint a 10. században épített Sudeley kastély Winchcombban, amelynek kápolnájában nyugszik VIII. Henrik hatodik, utolsó felesége, Parr Katalin.

 

⇒ Itt foglalhatsz Cotswoldsben szállást

 

És kihagyhatatlan Oxford is, az álmodó tornyok városa, amely az angol nyelvterületen legrégebben alapított egyetem, az University of Oxford székhelye.

 

A mézszínű házak különös együtteseit fák övezik, felidézve az angol vidék valamennyi kliséjét. A falvak fölé emelkedő normann templomok szinte uralják a zöld völgyekből és a kőhidak alatt folydogáló patakokból összetett tájat.

 

Nem meglepő, hogy a Cotswolds, mint a valóság és a fantázia közötti átmenet színtere, megannyi filmben játszott kitüntetett háttérszerepet. Íme a filmek: James Bond: Halj meg másnap, Büszkeség és balítélet, Bridget Jones naplója, Harry Potter.

 

 

 

 Még több információ: cotswolds.info

 

 

 

Fotó: wikipedia - Saffron Blaze, a http://www.mackenzie.co weboldalon keresztül

Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: