Repülőjegyek

Családbarát légitársaságok

Már maga a cím is egy képtelen kifejezés. Hogy is lehetne több száz utas társaságában, és olyan szűk helyen egy kisgyerek számára kellemes körülményeket biztosítani. Csak enyhíteni lehet az utazás nyűgösségét és fárasztó hosszadalmasságát. Erre azonban egyre több légitársaság már külön figyelmet fordít.

A családbarátság hiánya nem a légitársaságok hibája. De aki egyszer is utazott gyerekkel vagy ült mellette gyermekes család, az vagy hallotta, vagy maga is mondta: Na, ezzel a légitársasággal se repülünk többet… Ám, ha valaki gyakran repül gyerekekkel, és komolyan veszi a saját kijelentését, tehát bojkottba kezd, annak nem marad más, csak a hajó, meg az autó…
 
Persze, az is igaz, hogy se a repülőjegyhez járó utaskísérők, se a check-in személyzete nem egyformán készségesek és türelmesek, ha egy család települ a fedélzetre. Van különbség, nem is kicsi.
 
A cheapflights.com.au nemrég egy listát állított össze a családbarát légitársaságokról az ázsiai-csendes-óceáni térségben repülő légitársaságokra figyelemmel.

 

Az első három helyezett – dobpergés - az Emirates, Cathay Pacific és Thai Airways.

 

Speciális csecsemőülések, speciális gyermekmenük, bébiétel melegítés, ajándékok, játékok, rajzfilmes mozicsatornák, lehetőség a babák tisztába tételére, ingyenes babakocsi szállítás, elsőbbségi beszállás segíti a családok kényelmes utazását.
 
A legjobbak közé sorolták e tekintetben a Singapore Airlines, a Qantas, a Virgin Australia és Virgin Atlantic, valamint az Air New Zealand. Az európai társaságok közül kiemelkedő a Lufthansa és British Airways és az Airberlin.

 

Fotó: airberlin.com

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: