Dél-Afrika    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek

Világ & városok

Fokváros

Dél-Afrika anyavárosa. Egyik oldalról a Table-hegy magasodik a város fölé, a másik oldalról az óceán mossa partjait, a kettő között csupa szórakozás.

Világ & városok

Kruger Nemzeti Park

Dél-Afrika - A nemzeti park az ország egyik legrégebbi, legnagyobb és legismertebb természetvédelmi területe.


Világ & városok

Chapman Peak

Dél-Afrika - A világ leghíresebb panorámaútja Noordhoek völgye és Hout Bay között... Az egyik legdrámaibb tengerparti útvonal a világon, amely félkörben átöleli a tengert kilenc kilométeren át.


Világ & városok

Jóreménység foka

Dél-Afrika - A köztudat szerint a Jóreménység fok legdélebbi szárazföldi pont, bár nem az, de ennek igazán nincs jelentősége, mert mindenki annak tartja és senki sem csalódik, aki felkeresi… 


Világ & városok

Hermanus és a bálnák...

Dél-Afrika - Fokvárostól pár órányi autóútra a part mentén. A földkerekség legjobb bálnaleseit kínálja.


Világ & városok

Sun City

Dél-Afrika - A világ egyik legnagyobb felnőtteknek szóló szórakoztató központja. Sun City-t minden képzeletet felülmúló gazdagság és extravagancia jellemzi.


Világ & városok

Johannesburg és Soweto

Dél-Afrika - Johannesburg (Jozi avagy eGoli, mint az arany helye) Dél-Afrika legnagyobb és leggazdagabb városa. És a legveszélyesebb is.


Világ & városok

Drakensberg hegység

Dél-Afrika - Hegyi túrázóknak kötelező program. A Drakensberg az ország legmagasabb és leghosszabb hegysége, a lesothoi és natali határvidék mentén magasodik. Jelentése Sárkány-hegység - eredeti zulu neve: Lándzsa-hegység – mindkét név pontosan jellemzi a táj drámai erejét, hangulatát.


Világ & városok

Zuluföld

Dél-Afrika - Semmi kétség, bár még őrzik a hagyományaikat, ám valójában a zuluk már a turistákra specializálódtak. Se szeri, se száma a programoknak.


Világ & városok

Jeffreys Bay

Dél-Afrika - Port Elizabeth-től nyugatra, egy rövid autóútra található a szörfözés Mekkája, a Jeffrey-öböl (a köznyelvben J-Bay). A tengerparti város ad otthont a világ Billabong Pro J-Bay szörf világversenynek, ahol a szörflegendák csapnak össze minden év júliusában. Dél-Afrika ezen szakaszán tökéletes a hullámzás.


Világ & városok

Tsitsikamma Nemzeti Park

Dél-Afrika - A park a tenger és a Tsitsikamma Hegység között húzódik a Garden Route mentén. A világ egyik leggyönyörűbb partszakasza.


Világ & városok

Dél-Afrikai tudnivalók

Dél-Afrika - Mindig kérj felvilágosítást, hogy mely környékeket célszerű elkerülni. Ne vigyél magaddal nagy összegű készpénzt, feltűnő ékszereket. Csak útleveled másolatát tartsd magadnál. Az esti órákban és hétvégénként kerüld el a városközpontokat. Ha személyautóval közlekedsz, az ablakokat ne engedd le, valamennyi ajtót zárd be.