India   Delhi : látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek

Világ & városok

Vörös Erőd

Delhi - Méltóságteljesen emelkedik Ó-Delhi fölé homokkő falaival a Lal Quila, vagyis a Vörös Erőd, az egykor hatalmas és virágzó Mogul Birodalom mementója.


Világ & városok

Chandni Chowk

Delhi - Nem lehet teljes a látogatásod Delhiben, ha nem keresel fel egy piacot. A Chandni Chowkot, vagyis Holdfény teret körülvevő bazárvilág nemcsak színes portékák óriási választékát kínálja, de igazi betekintést nyújt Delhi nyüzsgő mindennapi életébe.


Világ & városok

Humájun síremléke

Delhi - Humájun síremléke reggeli fényben a legszebb. 1562-ben kezdték építeni a császár özvegyének kívánságára, s nyolc év alatt készült el.


Világ & városok

A Kutub minaret és a rejtélyes vasoszlop

Delhi - Egy ókori és középkori épületekből és romokból álló együttes, legszebb és leghíresebb építménye a Kutub Minár, egy 72 és fél méter magas, ötszintes torony, a világ legmagasabb, téglából épült minaretje.


Világ & városok

Jama Masjid mecset

Delhi - A vörös homokkőből és fehér márványból épült iszlám remekmű Jahan sah (vagyis ’a világ ura’) mogul uralkodó utolsó nagy alkotása.


Világ & városok

Hauz Khas

Delhi - Egy 14. századi kis falu Újdelhi központjában: középen egy víztározó, amelyet körbeépítettek mecsettel, medreszével és síremlékekkel.


Világ & városok

Delhi

Delhi - Meglehetősen titokzatos város, és sokkolóan szegény. Hatalmas metropolisz, különleges negyedekkel.  Az indiai városok közül mégis az egyik legdrágább. Elég csak két-három napot itt tölteni, s a többit a környező vagy távoli érdekes városokban.