Dire Dawa és Harar

Etiópia - Egy eltűnt királyság és Arthur Rimbaud, a fegyverkereskedő nyomában...

Dire Dawa és Harar titkai.

Dire Dawa városának első épülete a vasúti terminál volt, amelyet 1902-ben építettek, s mert a tikkadt utazók itt végre friss vízhez juthattak, a sivatag királynőjeként emlegették – ma is, kissé megkopva, de őrzi régi pompáját.

 

Nézd meg azt az épületet, ahol Henry De Monfreid, a francia kalandor először állított fel elektromos áramot generáló szerkezetet és egy malmot 1926-ban.

 

Aztán nézegess húszezer éves falfestményeket, de vigyázz, csakis szakavatott vezető kíséretében merészkedj be a város peremén feltárt, történelem előtti (Laga-Oda és Goda-Ajewa) barlangvilágba.

 

 Itt foglalhatsz Etiópiában szállást  

 

Harar Majd látogass el a 15 kilométerre fekvő Hararba, amely a 13. századi Harala királyság központja volt. A város ma iszlám vallású. Szegénységében is színes és izgalmas.(Harala  népe rejtélyes módon, egyik pillanatról a másikra tűnt el a Földről, és csak kőteraszokat, kutakat, erődök és templomok maradványait és használati tárgyakat hagytak maguk után, no meg egy furcsa, ősi fát, amelynek gyökerei vagy négy méterre kiemelkednek a talajból.)

 

Harar városa tisztelettel és egy kitűnő múzeummal adózik Arthur Rimbaud költő emlékének. Rimbaud tíz évig itt élt, de nem verselt, hanem fegyver- és kábítószer -kereskedelemmel foglalkozott, amíg egy halálos kór miatt vissza nem tért Párizsba.

 

Ja, és valóban profi a város futballcsapata...

 

 

 

Még több információ: www.ethiopiantouristguide.com

 

(Fotó: flickr.com by Andrew Heavens)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: