Drakensberg hegység

Dél-Afrika - Hegyi túrázóknak kötelező program. A Drakensberg az ország legmagasabb és leghosszabb hegysége, a lesothoi és natali határvidék mentén magasodik. Jelentése Sárkány-hegység - eredeti zulu neve: Lándzsa-hegység – mindkét név pontosan jellemzi a táj drámai erejét, hangulatát.

Dél-Afrikai  Drakensberg hegység látnivalói.

A terület hatalmas, akad itt bőven látni- és másznivaló, s a fáradozásokért gyönyörű kilátás a jutalom.

 

A drakensbergi túrák egyik legizgalmasabbja a Tugela vízeséshez vezet, meg vissza.

 

Közepesnél megerőltetőbb, 5-6 óra kell a túra megtételéhez, pedig a szintkülönbség nem vészes, alig több, mint 600 méter.

 

Az eleje nem is megerőltető, ad időt a felkészülésre… az utolsó szakaszon azonban kétszer is lánclétrákon kell felkapaszkodni, 30 méteres szintkülönbséget leküzdve. Egy panelháznyi magasságot kell letudni, nyugi, nem függőlegesen, kicsit ferdén, a sziklák oldalán. Odafent hihetetlen a látvány.

 

A Tugela vízesés a maga 948 méteres zuhatagával a világ második legmagasabb vízesése, ha van benne víz… Lefelé egy vízmosáson keresztül vezet az út, jelölések nincsenek, de sebaj, elég nagy a forgalom… Nem szokás eltévedni.

 

A hegység döbbenetes látványossága az 500 méter magas és 5 kilométer széles sziklafal, amely az Amfiteátrum nevet viseli.

 

A maguk nemében borzongatóak az itt megfigyelhető négyezer éves busman sziklarajzok. A hegység bővelkedik kipróbált túraútvonalakban, terepjárós, hegymászós vagy pónis utakra bárhol lehet jelentkezni a hegység lábánál elterülő üdülőhelyeken.

 

Itt foglalhatsz Drakensbergben szállást

 

A hegységben megbújó A Sani Pass az egyetlen határállomás KwaZulu-Natal és Lesotho között, csak négykerék-meghajtással tudsz feljutni, viszont a végén ihatsz egy sört Afrika legmagasabban fekvő pubjában.

 

 

 

Még több információ: www.drakensberg.org.za

 

 

 

(Fotó: flickr.com by Jono.Hey)

Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: