Etiópiai tudnivalók

Etiópia - Légy óvatos a turisták által látogatott helyeken, a nagyvárosokban, a fővárosban is. A nagy szállodákban biztonsági ellenőrzéssel kell számolni. A vasúti és a vidéki egyedül történő utazás nem ajánlott.

Etiópiai kisokos, hasznos tanácsok

Kapcsolat

 

Etiópiában nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal. Tiszteletbeli konzul van Addis Abebában. Az Etiópiába is akkreditált magyar nagykövetség Nairobiban (Kenya) található. Vízumkiadás: Ausztria képviseli Magyarországot Etiópiában. Mail: addis-abeba-ob@bmeia.gv.at.

 

Biztonság

 

Etiópiában magas a terrorfenyegetettség szintje. Elsősorban szervezett utazási kereteken belül érdemes utazni.

 

Az északi és a keleti régió, az eritreai és szomáliai határvidék, Etiópia legveszélyesebb területe. Nem javasolt az utazás Etiópia eritreai, szomáliai, szudáni és kenyai határtérségének 50 km-es övezetébe, valamint Etiópia szomáliaiak lakta régiójának területeire (Fik, Degehabur, Gode, Korahe, Warder).

 

Itt foglalhatsz Etiópiában szállást

 

Tanúsíts fokozott óvatosságot a turisták által látogatott helyeken, a nagyvárosokban, a fővárosban is. A nagy szállodákban biztonsági ellenőrzéssel kell számolni. Az ellenőrzés szintje és színvonala nem mindenhol kiegyensúlyozott.

 

Mindennaposak a zsebtolvajlások. A tömörüléseket kerüld el. A vasúti és a vidéki egyedül történő utazás nem ajánlott.

 

Egészségügy

 

Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és baleset-biztosítás megkötése. Aki sárgalázzal fertőzött területről érkezik, azok számára kötelező a sárgaláz könyv megléte.

 

Csak magánkórházakat vegyél igénybe. 

 

Elég sok a Magyarországon végzett orvos.  Csak palackozott vizet igyál. Csak főtt ételeket egyél. Zöldséget, gyümölcsöt palackozott vízzel mosd. A kolera és a malária elterjedt, ezért csak palackos vizet igyál, illetve használj szúnyogriasztó krémeket. Nemzetközi Oltóközpont ajánlja: diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, meningitisz, sárgaláz, tifusz, veszettség, hepatitis A és B elleni vakcina, valamint malária elleni tabletta. De nincs kötelező védőoltás.

 

Közlekedés

 

A legdrágább a magántaxi, valamivel olcsóbbak a 8-10 személyes kisbusz-iránytaxik. Mindig adott útszakaszon közlekednek és bárhol leinthetők. A helyi buszok olcsók és zsúfoltak. Távolsági buszra pedig ne ülj. Fejlett a belföldi légi hálózat. Vonattal ne kísérletezz.

 

Időjárás

 

Esős évszak márciustól októberig, a legmelegebb évszakok: június, július és augusztus.

 

Nota bene

 

Etiópia fővárosa Addisz-Abeba, ez a világ második legmagasabban - 2370 méteren - fekvő fővárosa. Etiópia a kávé hazája, a főváros teli s teli kávézókkal. Az angolt kevesen beszélik. A lakosság fele ortodox, a muszlimok aránya meghaladja a harminc százalékot. Az ország telefonos kódja: 251. Időzóna: GMT+ 3 óra. A fizető eszköz a birr.

 

 

 

Még több információ: ethiopiantouristguide.com

 

(Fotó: flickr.com by lorena pajares)

Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: