Franciaország   Párizs    Látnivalók   |   Tudnivalók   |   Hotelek   |   Éttermek

Eurodisney

Párizs - külvárosában megelevenednek a mesehősök, izgalmas kalandokban bővelkedő utazásra invitálva gyerekeket és játékos kedvű felnőtteket.

Párizsi Eurodisney.

Egy fénykép Mickey egérrel..., és indulhat a párizsi Disneyland-kaland.

 

A Kísértetek Házában csónakba ülhettek, és a föld alatt süvít el a vízi hullámvasút félelmetes termek között kanyarogva. A Vízionáriumban igazi űrutazást tehettek a Star Wars űrhajóival, de megismerkedhettek a Karib-tenger kalózaival, az Ezeregy éjszaka hőseivel, és felfedezhetitek a Kincses Szigetet is. Itt minden mozog, a kisfiúkat borzongató, a kislányokat tündéri élmények sokasága várja.

 

Aki nem szeret rémüldözni, Pinocchio, Lancelot, Hófehérke, Peter pán mozgó mesevilágával ismerkedhet. Csipkerózsika palotája fantasztikus élményt jelent a kisebbeknek.


A Fő utca a huszadik századi Amerikát idézi, lóvontatta villamosok és régi amerikai autók szállítják itt a látogatókat. Itt vonulnak fel minden nap, délben a Disney figurák.

 

Itt foglalhatsz Párizsban szállást

 

A Frontierland, vagyis Határország az aranylázat mutatja be – izgalmas és szenzációs programokkal újra meghódítják a Vadnyugatot.

 

A Kalandországban Aladdin, Indiana Jones és Robinson Crusoe kalandjai elevenednek meg, a gyerekek kötélhídon mehetnek át a szigetre, és megcsodálhatják Robinson fára épített kuckóját. Itt még az evés is kalandos, az Esőerdő Kávézóban kitömött vadállatok és akváriumok között falatozhattok.

 

 

Asterix - Párizstól 30 kilométerre, Plailly falu Asterix birodalmának székhelye. A parkban mintha mindent a gallok építettek volna, de ne ijedj meg, jó munkát végeztek, ma is minden működik... A fából épített (vagyis fával borított) hullámvasút észvesztő körökkel, a varázslatok helyszíne, az udvarház speciális effektekkel hívogat, de van itt majd egy kilométer hosszú bobpálya, ahol 80 kilométer-per-órás sebességgel lehet száguldani, aztán óriási, kerek gumicsónakok, amelyekkel a vízicsuszdán lehet leereszkedni, és raftingolni is lehet a gallok folyamán. Info: www.parcasterix.fr

 

 

 

Párizsból a RER (Regional Express Railway) A4-es vonala 35 perc alatt ér a Disneyland Parkok bejáratától 100 méterre lévő Marne-la-Vallée/Chessy pályaudvarra. Bővebb információ: www.ratp.fr. Nyitva: minden nap 10:00-től, zárási idő változik. Belépődíj: 30-50 €. Info: www.disneylandparis.com 

 

 

 

(Fotó: disneylandparis.com)

Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: